onsdag, desember 07, 2022
 Ocean Space Centre får nytt navnNAVNESKIFTE Ocean Space Centre endrer navn til Norsk havteknologisenter.

Ocean Space Centre endrer navn og blir Norsk havteknologisenter, eller The Norwegian Ocean Technology Centre på engelsk.

– Vi har vært med i prosessen rundt navneendringen og resultatet NTNU og Sintef har kommet frem til fungerer godt for Statsbygg som byggherre for det nye senteret, sier Linda Sunde Eriksen, som er prosjekteier i Statsbygg.
 
Høsten 2021 fikk NTNU og SINTEF innspill fra Språkrådet om at navnet Ocean Space Centre ikke var i tråd med språkloven. NTNU og Sintef utnevnte på bakgrunn av det et navneutvalg med mandat til å foreslå nytt navn på senteret, de ulike byggene og uteområdet.
 
– Det nye navnet fremhever at senteret er et nasjonalt senter for havteknologi. Navnet bidrar til å styrke forståelsen for hva fagmiljøene på NTNU og SINTEF arbeider med, og at dette er viktig for å sikres Norges posisjon som ledende havnasjon, sier rektor på NTNU, Anne Borg.
 
Språkdirektør Åse Wetås gratulerer NTNU, SINTEF og Statsbygg med det nye navnet og mener dette gir et klart bilde av hva senteret bidrar med og at det fungerer både på nynorsk og bokmål.
 
– Vi har hatt en god navnefaglig prosess, og resultatet er glitrende. Her går NTNU, SINTEF og Statsbygg foran med et godt eksempel. De har tatt sitt språkpolitiske ansvar og viser at norsk språk duger, sier direktør i Språkrådet Åse Wetås.

Navneutvalget har jobbet med utgangspunkt i NTNU sine retningslinjer for fastsetting av navn og Språkrådets anbefalinger. Navneutvalget mottok i alt 525 innspill fra organisasjonene og andre i nærmiljøet.
 
På engelsk blir det nye navnet The Norwegian Ocean Technology Centre. Hav og teknologi er valgt som overordnet tema for senteret som jobber med utvikling og forbedring av skipskonstruksjoner, havvind, merder, solsøyler og undervannsrobotikk.
 
– Hav og teknologi favner bredden i forsknings- og undervisningsområdene til senteret. Temaene er forankret til satsinger på og i havet og er både beskrivende for temaet og fagområdet vi jobber med, sier leder av styringsgruppen og navneutvalget, Olav Bolland.
 
Når Norsk havteknologisenter står ferdig i 2028 består senteret av bygningsmassen på Tyholt, laboratorier på Torgard og forskningsfasiliteter i Trondheimsfjorden, utenfor Hitra/Frøya og Ålesund.
Ocean-Space-Center.jpg

Snart frist for storkontrakt for Norsk havteknologisenter

Byggingen av Norsk havteknologisenter er i full gang, og i løpet av vinteren vil Statsbygg inngå kontrakt med entreprenør til byggingen av det ... les mer

Ny utgåve av Åpent Rom

Det tok 60 år, men no har den sørsamiske befolkninga endeleg fått det museet og kultursenteret dei trong. Siste utgåve av Statsbygg-magasinet Åpent ... les merOcean Space Centre får nytt navn

Ocean Space Centre endrer navn og blir Norsk havteknologisenter, eller The Norwegian Ocean Technology Centre på engelsk.

... les mer
Klart for bygging av det nye Vikingtidsmuseet

Statsbygg har signert kontrakt med AF Gruppen for grunnarbeida til det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo. Kontrakten har ein verdi på om lag ... les merStatsbygg kjøper bustadprosjekt på Svalbard

Det er stort behov for nye bustadar i Longyearbyen. No kjøper Statsbygg ein planlagt blokk med 27 leilegheiter, som skal stå ferdig våren 2024.

... les mer
Skifer og stein får nytt liv i Nydalen

Miljøtiltak i praksis: Materialar som Statsbygg fekk til overs i arbeidet med det nye regjeringskvartalet, er no brukt på nytt i ein ny ... les mer


Statsbyggs prosjekter videreføres

Statsbudsjettet for 2023 innebærer en videreføring av alle Statsbyggs prosjekter som er under bygging.

... les mer
Får ikke bukt med mangelfulle byggesøknader

SSBs årlige KOSTRA-tall viser at over en av tre av alle byggesøknader er mangelfulle. Tallet har vært uendret på tre år.

... les mer

Veidekke: Starter bygging av hovedkontor i Oslo

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Ulven B1 Næringstomt AS (50/50 OBOS og Veidekke ASA) å bygge nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo. ... les mer

La ned grunnstein for Helgasetr

18.000 kvadratmeter store Helgasetr skal huse nysgjerrige, kunnskapsrike og kloke studentar i Trondheim. I dag la minister for forsking og høgare ... les mer


Ambisiøse energimål i Statsbygg

Statsbygg anslår at staten årlig kan spare 1,5 mrd. i energiutgifter ved å gjøre offentlige bygg mer energieffektive.

... les mer
Rapport: Statens lokale 2021

Staten bruker i snitt 28 kvm kontorareal per tilsett, til ein snittpris på 2 269 kroner per kvm, dvs. 94 074 kroner per årsverk. Det viser ... les mer

Veidekke: Etablerer selskap for sirkulære løsni...
OBOS og Hafslund Ny Energi starter nytt solener...

Veidekke: Leverer råbygg til HENT i Stavanger
Galopperende kostnadsutvikling bekymrer

Kartlegger mangfoldet i eiendomsbransjen
Bærekraft må stå i første rekke

Norconsulter realiserte småbrukdrømmen
Tysk steinpris til Nasjonalmuseet

Statsbygg avslutter kontrakt
Lokale entreprenører bygger Oslo Space Centre

Minnestedet på Utøykaia åpnet
I rute på Ila fengsel

Grønt lys for ombrukssentral
Nasjonalmuseet åpnes!

I gang med A-blokka
Tegningsløse byggeplasser positivt for unge fag...

Nær fordobling av svanemerket byggevirksomhet p...
Norconsult en av de første i Europa med teknisk...

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges