torsdag, juni 30, 2022
 I rute med planarbeidet for NTNU CampussamlingFOTO: NTNU

Statsbygg har nå levert planforslaget for det andre av fem delområder i et av Norges største byggeprosjekter. Forslaget samler NTNUs fagmiljøer innen økonomi og innovasjon.
NTNU Campussamling er et av Statsbyggs største og mest komplekse byggeprosjekter. Norges største universitet, NTNU, er i dag spredt på flere steder i Trondheim. Nå skal NTNU samle fagmiljøene sine på Gløshaugen. Dette skal legge til rette for økt tverrfaglighet og samarbeid, og bedre kvalitet i utdanning, forskning, innovasjon, kunst og formidling.
 
Prosjekteringsarbeidet er delt inn i fem delområder. Det omfatter et samlet areal på 129.100 kvm og det utvikles en helhetlig plan for bygninger og uteområder parallelt med reguleringsarbeidet.
 
– Alle fem delområdene skal leveres kommunen før sommeren, og forprosjektet er i rute, sier prosjektdirektør Helga Melhus Loholt.
 
Samler fagmiljøer
 
Statsbygg har nå levert inn planforslaget for det andre av de fem delområdene til Trondheim kommune. Delområde 2 skal samle fagmiljøer innen økonomi og innovasjon i området Hesthagen og en del av Høgskoleparken slik at det legges til rette for nærliggende byrom og innovasjonsdistriktet Trondheim Tech Port.
 
– Dette kan vi løse med flere spennende nybygg og en universelt utformet gangbruforbindelse med stor opplevelsesdimensjon mellom Gløshaugen og Hesthagen, sier Loholt.
 
Planforslaget for delområde 1 ble levert til kommunen høsten 2021. Delområde 1 inneholder samlingen av kunst, arkitektur, musikk og designfagene i området Høgskoleveien/Grensen. Området planlegges som et kraftsenter for de utøvende fagene.
 
– Med planforslaget for delområde 1 markerer vi både inngangen til campus og vender campus ut mot byen. Flere sosiale soner og sammenhengende byrom skal bidra til økt aktivitet, sier prosjektdirektøren.
 
Viktige innspill
 
Plangrunnlagene er gjennomarbeidet med tanke på maksimal utnyttelse av tomtene og er utarbeidet etter innspill fra naboer og andre interessenter. For delområde 2 gjelder det spesielt innspill på bevaring av grønne arealer i Høyskoleparken.
 
Forslagene ble presentert på folkemøte om by og campus på Studentersamfundet i Trondheim 6. desember.
 
Planforslaget for delområde 2 ble videreutviklet før innsendelse med reviderte planer, illustrasjoner og planbestemmelser. Basert på grunnboringer og utredning av geoteknikk er det også lagt inn hensynssoner og bestemmelser for tiltak som sikrer geoteknisk stabilitet i planområdet.
 
Kommunen planlegger offentlig ettersyn av de omfattende planforslagene som er innsendt etter påske. De neste tre planforslagene skal leveres før sommeren og kommer på offentlig ettersyn først til høsten.

 
NTNU.jpg

Lokale entreprenører bygger Oslo Space Centre

Statsbygg har signert kontrakter med trønderske entreprenørselskaper til en samlet verdi på rundt 600 millioner kroner. Alt er klart for byggingen ... les mer

Minnestedet på Utøykaia åpnet

Det nasjonale minnestedet etter 22. juli ble åpnet lørdag 18. juni. H.K.H Kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre deltok sammen med ... les merI rute på Ila fengsel

Porten er open og dørene ulåst. Med dei innsette mellombels flytta til Ullersmo er Statsbygg godt i gang med rehabiliteringa ved Ila fengsel og ... les mer

Grønt lys for ombrukssentral

Europas største ombrukssentral for byggevarer har fått klarsignal. Byggenæringens svar på Fretex kan være i drift på Økern i Oslo innen utgangen av ... les merNasjonalmuseet åpnes!

Vi gleder oss til Nasjonalmuseet åpnes 11. juni. Da er det ikke bare Norges, men Nordens, største kulturbygg som møter sitt publikum.

... les mer
I gang med A-blokka

Statsbygg er i gang med bygginga av A-blokka i regjeringskvartalet. I første omgang er det snakk om støypearbeider i etasjane under bakken.

... les mer

Tegningsløse byggeplasser positivt for unge fagarbeidere

På leilighetsprosjekt Nybyen i Sandefjord, som Kruse Smith bygger for Inter Eiendom er snittalder på betongarbeidere 30 år. Her eksisterer ingen ... les mer

Nær fordobling av svanemerket byggevirksomhet på to år

Svanemerket byggevirksomhet er i fremgang. Nye tall fra Nordisk Miljømerking viser en fordobling i antallet svanemerkede boenheter og formålsbygg i ... les mer


Norconsult en av de første i Europa med teknisk verifikasjon på EUs taksonomi

EUs taksonomi krever langt mer enn regneark. Stadig flere av Norconsults kunder ønsker teknisk rådgiving i forbindelse med scoring etter ... les mer

KF-skolen i Stavanger er kåret til årets skolebygg

LINK Arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskapsarkitektur på KF-skolen som i dag mottok prisen Årets skolebygg 2022.

... les mer

Nye grep i store prosjekter

«Komplekse byggeprosjekter vil alltid være vanskelige. Men gjennomføringen av dem kan forbedres med systematisk læring og tydeligere krav til alle ... les mer

370 millioner til fylkene for å skaffe flere læreplasser

– Norge trenger mange flere fagarbeidere for å bygge den moderne velferdsstaten og en industri i verdstoppen. Hvert år står flere tusen ungdommer ... les mer

Norconsult vinner kommunikasjonspris for "Rådgi...
Klart for bygging av Ocean Space Centre

Bekymring for økte byggepriser
Kåring av Årets skolebygg 2022

Statsbygg investerte for 6,6 milliarder i 2021
Norconsult inviterer til Bærekraftsuken 2022: K...

Prisvarsel fra 1. april 2022
Starter byggingen av nye Drammen tinghus

Rabani med doktorgrad om rehabilitering til ene...
Revidert forprosjekt Nationaltheatret

Bygger nytt 22. juli-senter
Firesafe øker satsingen på brannslukking

Geotermos gir isfri fotballbane
Statsbygg sparte 92 millioner i strøm

Den gylne hjelm til Campus Ås
I rute med planarbeidet for NTNU Campussamling

Statsbygg har fått rammen for Livsvitenskapsbygget
Bedre prosjektering av trapper

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
soap2day