Bedriften med ca 30 ansatte ble etablert i 2010, og er det eneste lakseslakteriet og eksportør av oppdrettsfisk på Nordmøre. Kjerneproduktene for Pure Norwegian Seafood er høykvalitets lakseprodukter.
Laksen eksporteres til ferskvaremarkedet og til ledende røykerier i Norge, Frankrike og Sveits. Bedriften er eneste leverandør av norsk laks sertifisert til det franske høykvalitets varemerket Label Rouge. I tillegg produserer Pure Norwegian Seafood konsumrogn av atlantisk laks, både til videreforedling og direktesalg.
I 2014 etablerte Pure Norwegian Seafood sammen med lokale aktører et oppdrettsselskap, Pure Farming, som driver oppdrett av Label Rouge-laks på Gaustad i Eide kommune.
Historie
Pure Norwegian Seafood ble stiftet i 2010. Selskapet er en videreføring av den erfaring og kunnskap Henden-familien startet og tilegnet seg allerede fra 1920-tallet.
I 1950 satte familien opp det første fiskemottaket. Navnet på bedriften var ”Edvard T og Torgeir Henden”. Etter hvert som råstoff tilgangen ble bedre for fiskeindustrien ble eldste sønn Edvard Henden med på å utvikle bedriften videre.
I 1973 startet bedriften med fiskeoppdrett. I 1991 ble bedriften hetende ”Henden Fiskeindustri AS”. Fiskeoppdrettet ble organisert i flere selskaper. Siden den gang har Henden-familien vært med i utviklingen av det norske oppdrettseventyret, og er kjent for å levere laks og ørret av beste kvalitet.
Høsten 2010 startet en ny epoke. Fjerde generasjon Henden viderefører driften og verdiene som ble skapt på 1920-tallet: Pure Norwegian Seafood. Den kvalitetsorienterte produksjons- og eksportbedriften av norsk sjømat ble stiftet.
Vi gratulerer Norwegian Seafood med nybygget og takker for oppdraget!
Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene: