fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt helse- og omsorgssenter i Vanylven


Nytt helse- og omsorgssenter i Vanylven


Det er Stryn bedriften HS Bygg AS som har vært hovedentreprenør for nybygget med 52 sykehjemsplasser og syv omsorgsboliger. Nybygget er knyttet sammen med eksisterende Vanylven sjukeheim, og utgjør et samlet helse- og omsorgssenter på ca 8600 kvm. Det er Arkitektfirma Jon Vikøren AS som har vært arkitekt og prosjektansvarlig for nybygget. Rådgivende ingeniør bygg har vært Bystøl AS. Begge bedriftene har base i Vik i Sogn.

Prosjektleder er Terje Kolstad og byggeleder er Ivar Brekke, begge i Vanylven kommune. Prosjektet har vært gjennomført som planlagt og med svært godt samarbeid med arkitekt, rådgivende ingeniører og entreprenørene ellers.

Det nye helse- og omsorgssenteret i Fiskå er (kanskje) det viktigste byggeprosjektet i Vanylven på meget lang tid. Løftet med ny helse- og omsorgssenter synes avgjørende for Vanylven si framtid med tanke på å gjøre det attraktivt å arbeide i kommunen, og med å det å beholde og trekke folk med kompetanse til kommunen. I tillegg får man nå samlet tjeneste, noe som gir et bedre fagmiljø og et bedre tilbud i tillegg til at det er i tråd med samhandlingsreformen. Bygget har kostet 140 millioner kroner.

Skjermet sansehage
I tillegg til boenhetene inneholder nybygget servicefunksjoner knyttet til disse, nytt storkjøkken fra Termo Storkjøkken AS, som skal serve senteret og andre brukere i kommunen, felles oppholdsrom, garderober og birom.

Nybygget er i 3.etasjer og er knyttet sammen med eksisterende bygg på alle etasjeplan. Det er plassert og utformet slik at alle rom har fritt utsyn, og danner, sammen med eksisterende bygg en skjermet sansehage mellom byggene. Det er også tatt hensyn til at eksisterende omsorgsboliger sør på tomta skal stå som de er.

Rasjonell hovedløsning
Bygget er organisert med hovedinngang på 3. etasjenivå, og med et kjerneområde med tilkomst- og servicefunksjoner i alle etasjer, som gir videre tilkomst til romfløyene. Dette har gitt en driftsmessig rasjonell hovedløsning.

Sykehjemsrommene er organisert i seks grupper på 8 boenheter, med hver sitt felles oppholdsrom. Det er tilgang direkte til terreng og uteområde fra alle etasjer. Sansehagen har direkte tilkomst fra demensavdelingen i 2.etasje. Eksisterende bygg er delvis ombygd og har vært i drift under hele byggetiden  fra august i fjor til ferdigstillelse i slutten av januar 2014.

Entreprenørene
Det har vært entreprenører fra både Sunnmøre, Nordfjord, Oppland og Romsdal involvert i prosjektet. Blant andre Romsdal VVS som har vært ansvarlig for sanitær-, sprinkler- og varmeanlegget. Tussa Installasjon har utført de elektrotekniske installasjonene, Malermestrene Nielsen & Mele har utført Flis-,malingsarbeidet og legging av gulvbelegg. Flisene er levert av Modena sin avdeling i Ålesund. Stål- og blikkenslagerarbeidet er utført av Hevad AS og byggevarene kommer vesentlig fra Nystøl & Fagerhol i Fiskå.


























Enter Title

Minimize

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies