lørdag, mai 04, 2024

Prosjekt

Minimize



Ramsvigtunet sykehjem i Stavanger

Utbyggingen av Ramsvigtunet sykehjem skal på sikt gi Stavanger vel 100 nye sykehjemsplasser. En slik størrelse på sykehjemmet vil både samle et solid fagmiljø og gi en rasjonell drift.

Første byggetrinn er nybygget på tre etasjer med til sammen 29 beboere. Selve byggingen startet i mai 2022 med en beregnet byggeperiode på 25 måneder til en anslått kostnad på 191 millioner kroner.

Nybygget er bygd sammen med det eksisterende sykehjemsbygget i første etasje. Noe ombygging er gjort i det eksisterende bygget, der kafe, frisør, fotpleie, fysioterapirom, dagsenter og aktivitetsrom blir samlet.

Hovedinngangen er fortsatt i det tidligere bygget, men nybygget har fått en egen inngang som kan brukes ved behov, for eksempel smitteutbrudd.

Mer enn 80 prosent av de som bor på sykehjemmet i dag har ulik grad av demens. Nybygget er derfor planlagt med små enheter, og det får utforming, farger og belysning som er tilpasset demente beboere.

Ramsvigtunet sykehjem ligger fint til med et uteområde som kan deles inn i flere hager. Deler av uteområdet kan også gjerdes inn og opparbeides til en sansehage, som kan være spesielt tilretelagt for beboere som har demens.

Vi gratulerer Stavanger kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies