søndag, april 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Hans Strøm-huset i Volda

Hans Strøm-huset, som opphavelig stod ferdig i 1984, har de siste par åra blitt grundig oppdatert både innvendig og utvendig, med bærekraft og gjenbruk som viktige føringer.

Siden november 2023 har studenter og tilsette ved Avdeling for samfunnsfag og historie (ASH) gradvis fått tatt i bruk de etterlengta lokalene, som kommer hele høgskulen til gode.

Huset har navn etter Hans Strøm (1726–1797), som var sogneprest i Volda, naturforsker, topograf og forfatter og hadde tittelen professor.

Statsbygg har vært byggherre for oppussinga av Hans Strøm-huset, og det Stryn-baserte firmaet HS Bygg har vært totalentreprenør. Prosjektet har utspring flere år tilbake i tid. Det fysiske arbeidet begynte sommeren 2022, og prosjektet blei avslutta med overtaking i slutten av oktober 2023. Totalbudsjettet var 132 millioner kroner, der HVO har finansiert drygt halvparten.

Nesten alt ved det 4000 m2 store bygget i fire etasjer er oppgradert med ombruk i fokus. For eksempel har hele grunnkonstruksjonen gjenbrukt med noen forsterkinger. Hele fasaden er pussa opp med tilleggsisolering og nye vinduer. Ventilasjonsanlegget er byttet ut for å få lavere energiforbruk, og oppvarminga er bergvarme fra brønner 200 meter under jorda.

Byggherre Statsbygg har innført krav om ombrukskartlegging i alle sine prosjekter, og det 40 år gamle og 4300 kvm store Hans Strøm Huset er det aller første prosjektet som har gått gjennom en rehabilitering med så omfattende gjenbruk av materialer

Vi gratulerer Høgskulen med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies