søndag, april 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Jula/Bohus Furene i Volda

Det er B&E Partner AS som har totalentreprisen på byggingen av det 6000 kvadratmeter store bygget som kjedene Jula og Bohus flytter inn i nå i vår. Selve byggingen startet i mars 2023 med en beregnet byggeperiode på 13 måneder til en anslått kostnad på 73 millioner kroner.

Byggherre er Furutunet AS og som arkitekt ble Sporstøl Arkitekter AS valgt.

Bohus planlegger åpning rundt påsketider. Butikken er på 2200 kvadratmeter. Samarbeidende Møbelforhandlere AS ble stiftet i 1976 av 14 møbelhandlere. Selskapet hadde til hensikt å koordinere og dels utføre oppgaver av felles interesse. Grunnpilaren i dette var innkjøpsavtaler og markedsføring av møbler, beregnet for videresalg. Gjennom aktiv rekruttering og økende tillit til kjeden, vokste antallet, og har i dag medlemmer over hele landet.

Jula ble startet i 1979 på gården Jultorp i Vara kommune i Sverige, med et sortiment hovedsakelig bestående av vedkappsager. Med stigende oljepriser på midten av 1970-tallet så folk etter alternative måter å varme opp husene på. Lars Gøran Blank startet produksjonen av Jula-kappsagen og ideen hentet han fra sin morfar. Etterspørselen etter kappsager og reservedeler skjøt i været og sortimentet ble gradvis utvidet. På midten av 1980-tallet flyttet Jula til Skara i Sverige- Det første varehuset finnes også den dag i dag i Skara, sammen med hovedkontoret og sentrallageret til Jula. Opp gjennom årene har sortimentet til Jula utviklet seg til å omfatte blant annet arbeidsklær, hageprodukter, byggredskaper, biltilbehør og husholdningsutstyr. Jula etablerte seg i Norge i 2008.

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies