lørdag, april 27, 2024

Prosjekt

Minimize



Sporafjell barnehage i Klepp

På toppen av Verdalen ligg Klepp kommune sin største og mest moderne barnehage, og i januar 2024 åpnet Sporafjell dørene for barn og personalet fra Myrsnibå- og Vasshus barnehage for aller første gang.

Bygget og området rundt er utformet med tanke på å gi de yngste innbyggerne i kommunen en trygg og god start på livet, og ruste de på en god måte for fremtiden. Dette er også personalet sitt hovedfokus, og lek, glede og mestring står i sentrum. Bærekraft har vært viktig gjennom hele byggeprosessen. 

Sporafjell barnehage har åtte avdelinger der fire i hovedsak er lagt til rette for barn i alderen 1-3 år, og fire i større grad er lagt til rette for barn i aldersgruppen 3-6 år. Samtidig har bygget stor fleksibilitet og man kan justere bruken i tråd med kommunens behov.

Alle avdelingene har egne lekerom som gjør at barnegruppen enkelt og naturlig kan deles inn i mindre grupper. I tillegg finnes det to fellesareal der det er lagt til rette for at barna kan få utfolde seg fysisk og motorisk. Det er også et eget vannrom der barna kan leke og kose seg i det våte element. Trenger barna litt mer ro og hvile er det gode muligheter for dette også i barnehagens eget bibliotek, eller i avdelingene sin lesekrok.

Uteområdet er delt i tre, der den ene delen er spesielt tilrettelagt for de yngste barna i barnehagen. De to andre områdene byr på varierte utfordringer og muligheter for de eldste barna i barnehagen med sykkelbane, leke og mange ulike sklier, hytter, klatrestativ. Det er også et mangfoldig terreng som gjør at barna kan leke og utforske i naturen gjennom hele året.

Vi gratulerer Klepp kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies