mandag, april 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Jøsnøya Fiskeslakteri på Hitra

Illustrasjon: Mowi

Det er bygget et nytt fiskeslakteri og foredlingsanlegg på Jøsnøya i Hitra Kommune i Trøndelag.

Byggestarten var i august 2022 og ferdigstillelsen i 4 kvartal 2023. Byggetiden er 17 måneder. Bruttoflaten er på 8800 kvadratmeter. Mowi ASA er byggherre. 

Byggingen er utsatt flere ganger, men nå står prosjektet ferdig og settes i drift i løpet av første halvår 2024. Fabrikken vil ha en produksjonskapasitet på 100 000 tonn og skal erstatte fabrikken Mowi har i dag på Ulvan på Hitra.  Den nye fabrikken blir nabo med Lerøys laksefabrikk på Jøsnøya. 

Anlegget består av et produksjons – og kontorbygg, frittstående støttefunksjoner og tilhørende kjøreareal med oppstillingsplasser for trailere, samt parkeringsplasser for ansatte og besøkende. Lastesonen er holdt adskilt fra personbiltrafikken. Det anlegges grøntarealer i rabatter rundt parkeringen. Parkering og veg asfalteres. Bygget har en høy kvalitet på materialbruk, og er oppført i stålsandwichelementer med betongbrystning, et innslag av større aluminiumsglassfelt i produksjonslokalene og vindusfelt i kontorlokalene. Bærekonstruksjonene er utenpåliggende. 

En ny laksefabrikk betyr svært mye for næringsliv og arbeidsplasser i øyregionen.

BYGGHERRE: Mowi ASA
TOTALENTREPRENØR: Stjern Entreprenør AS 

Vi gratulerer byggherre med det nye fiskeslakteriet og takker for oppdraget!













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies