lørdag, april 27, 2024

Prosjekt

Minimize



Biri barneskole og barnehage

Bilde: JAF arkitektkontor

Den nye skolen og barnehagen bygges rett ved Biri ungdomsskole, som ligger sentral, både ved sentrum oh idrettsplassen. Dette vil lette bringe og hentesituasjonen for foresatte som har barn i barnehage, SFO og skole. Det blir et busstopp å forholde seg til for de som bruker buss. Den nye barneskolen og SFO bygges i to etasjer. 


Veggene er i massivt tre. Det blir også stort uteområde rundt skolen og en ny parkeringsplass. På østsiden av Ravegen bygges det ny barnehage. Barnehagen får også stort uteområde og egen parkeringplass. Barnehagen bygges over et plan. Biri Barnehage vil være innredet i seks separate avdelinger, med er allrom med kjøkken og scene i midten. Det vil være vannlekerom sentralt plassert i barnehagen. Ut mot skogkrullen som barnehagen snor seg rundt vil det være “ute-inne-rom” som vil være halvakklimatisert. Ut mot lekeplassen mot sør og vest, vil det være skjermtak på framsida av barnehagen, som gjør det fin å kunne leke ute også om været skulle være litt ruskete.


Den nye skolen bygges som to paralell skole med plass til 392 elever. Skolen skal erstatte skolene på Biristrand og Skrinnhagen. Den er i tillegg dimensjonert for å ta imot flere elever fordi Biri er et vekstområde med sin beliggenhet i nærheten av E6 og et mulig fremtidige sykehus på Moelv. Skolebygget er i massivtre og det blir god plass i undervisningsrommene, i tillegg til at skolen får fine grupperom. Midt i skolebygget blir det bygd et atrium hvor alle elevene kan samles.

En ny stor næringspark på 405 dekar er planlagt i nærheten og området er ment som et kombinert område for råstoffutvinning/næringsbebyggelse.

Byggetiden er 18 måneder, med byggestart i juni 2022, prosjektkostnaden er 340 millioner kroner.

BYGGHERRE: Gjøvik kommune
TOTLENTREPRENØR: Backe Oppland AS

Vi gratulerer Gjøvik kommune med den nye skolen og barnehagen og takker for oppdraget!













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies