søndag, april 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Kronstad X i Bergen

Bilde: Backer

Kronstad X i Bergen står ferdig. Totalentreprenør er Lars Jønsson AS, prosjektsummen er 90 millioner kroner. Byggestarten var i januar 2021, og byggetiden er 32 måneder. Prosjektet består av en bygning, og totalflaten for prosjektet er 20 000 kvadratmeter. 

Prosjektet er nybygg av leiligheter på toppen av næringsareal på Kronstad i Bergen.

Det er 50 leiligheter i prosjektet, og 8 etasjer. Like utenfor døren finnes bybanestopp som kjører i alle retninger. Det er dagligvarebutikk, kafe og apotek, flere treningssenter og svømmehall. I tillegg finnes flere restauranter ikke langt unna, og studiesteder som Høgskolen på Vestlandet, BI Campus Bergen Handelshøyskole, Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole er i nabolaget. Det er i nærheten av tusenvis av arbeidsplasser ved Solheimsviken, nevnte skoler og Haukeland Sykehus. Det er gangavstand til flere småbutikker som har det meste av det man trenger.
 

Det blir nye og moderne næringsarealer ved Bergens første bybanekryss. Rundt 100 000 mennesker vil passere her daglig. Næringslokaler skreddersydd for leietageren, i et bygg som har høy arkitektonisk kvalitet og blir et fremtidsbygg når det gjelder bærekraft og miljø. I første etasje tilbys utadrettet virksomhet som handels, service og servering, i andre og tredje etasje tilbys moderne og arealeffektive kontorlokaler, og i de tre øverste etasjene bygges boliger. Samlet næringsareal er på 15 4000 kvadratmeter. Kronstad X tilfredsstiller strenge miljøkrav og er prosjektert for å oppnå BREEAM NOR Excellent-sertifisering med forventet energiklasse A. BREEAM er verdens eldste (1990) og Europas ledende miljøsertifiseringsverktøy for bygninger. Kronstad X er et signalbygg.
Leilighetene har terrasse, det er takhage og svært gode solforhold. På den store takhagen legges det til rette for parsellhager med plantekasser der man kan dyrke egne grønnsaker. Leilighetene er på fra 35 til 130 kvadratmeter.

 

BYGGHERRE: Backer Boliger AS
TOTALENTREPRENØR: Lars Jønsson AS



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies