torsdag, mai 09, 2024

Prosjekt

Minimize



Nortura Tønsberg slakteri

Bilde: Veidekke. NYTT BILDE KOMMER!

Oppgradering og nybygg av Norturas anlegg i Tønsberg er ferdig. Veidekke har utført dette i en samspillsentreprise, og den totale bruttoflaten på prosjektet er 6500 kvadratmeter. Prosjektstarten var i september 2021, og byggetiden har vært 24 måneder. Prosjektsummen er 240 millioner kroner. Prosjektet består av fem bygninger.

Prosjektet omfatter ombygging av eksisterende slakteri og rivearbeid, samt oppføring av flere nybygg. De fem nybyggene inneholder hengehall, skjæreavdeling, trafo, kuldesentral og diverse tekniske rom. Ombyggingen og oppgraderingen omfatter omtrent 3000 kvadratmeter av det totale prosjektet, dette omfatter slakteavdeling, sjokkjøle, tarmrenseri, fjøs og pauserom. De gamle hengehallene er revet. Bæresystemet i nybygget består hovedsakelig av prefabrikkert betong. 


Det har vært full drift ved slakteriet i byggetiden. Med unntak av en periode da slakteavdelingen var stengt. Nortura Tønsberg er Norges største pølsefabrikk og produserer også all leverpostei for Nortura (Gilde og Prior). Etter denne kraftige moderniseringen samles all slakting av gris på Østlandet og skjæring av gris for Nortura nasjonalt til anlegget i Tønsberg. Bemanningen økes med rundt 70 årsverk til skjæring og 15 årsverk til slakting. Slakterlinja hadde offisiell åpning 21 september 2022, hele prosjektet er ferdig våren 2023. 


Den største oppgraderingen innebærer etablering av nytt produksjonsutstyr med et moderne produksjonsstyrings og – planleggingssystem. Ny bygningsmasse er bygget for å ha lang levetid. Arealene får hard påkjenning fra vann, kulde, varme og vaskemidler og derfor er det fokus på robuste og varige løsninger. Det er gjennomgående fokusert på miljøtiltak som gir stor gevinst, og som gir bedre energigjenvinning fra tekniske anlegg og bedre styring av tekniske anlegg.


BYGGHERRE: Nortura SA
ENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør AS













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies