torsdag, mai 02, 2024

Prosjekt

Minimize



Kunstsiloen i Kristiansand

Kunstsilo er en prisbelønt, tidligere kornsilo på Odderøya i Kristiansand som her blitt forvandlet til et av Nord-Europas mest nyskapende kraftsenter for kunst- og kulturopplevelser.

Museet skal romme Tangen-samlingen, verdens største samling av nordisk modernisme, og Sørlandets Kunstmuseums faste samlinger. I tillegg blir det internasjonal digital samtidskunst, temporære utstillinger, og et utvidet tilbud med foredrag, konserter, matopplevelser, workshops, selskapslokaler og arrangementer.

Tangen-samlingen består av over 5000 verk og omtales av kunsteksperter som den største og viktigste samlingen, både i privat og offentlig eie, av norsk og nordisk modernistisk kunst fra perioden 1930-1980. I 2015 la kunstsamler og bysbarnet Nicolai Tangen i AKO kunststiftelse. Sørlandets Kunstmuseum inngikk samme år en avtale om evigvarende disposisjonsrett. Samlingen er i kontinuerlig utvikling.

Prosjektet startet opp i oktober 2019 med en stipulert byggeperiode på 50 måneder. Kostnadene er estimert til 530 millioner kroner.

Kunstsiloen er bygd rundt den prisbelønte og verneverdige kornsiloen fra 1935, som ble tegnet av arkitektene Arne Korsmo og Sverre Aasland. Siloen fikk den prestisjetunge Houens Fonds Pris for god arkitektur i 1939 og er regnet som et av de fremste eksemplene på funksjonalistisk arkitektur i Norge.

Vi gratulerer tiltakshaver med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies