lørdag, april 27, 2024

Prosjekt

Minimize



Landåsveien 33 i Bergen

Ill: LAB Entreprenør

Den gjenværende delen av gamle Landås Skole i Bergen er gjort om til et bofellesskap med til sammen ni leiligheter. Prosjektet er en del av boligløftet for personer med utviklingshemming. Programmet har som mål å fjerne boligkøen for denne gruppen innbyggere.

Bygningene var tidligere en del av bygningskomplekset til Landås Skole, men var eneste som ikke ble revet av den gamle bygningsmassen da skolen ble reist. Det tidligere skolebygget er vurdert til å ha høy verneverdi som eksempel fra skolearkitektur fra 1950 årene. Skolen ble fraflyttet i 2011.

Seks av de ni leilighetene skal være tilrettelagt for personer med lettere utviklingshemming og tre leiligheter for personer med multihandicap. Bofellesskapet vil ha døgnbemanning og bygningen skal også ha en tjenestebase for ansatte

Bygget vil fremstå som i dag etter ombygging, med unntak av noen mindre luftebalkonger mot sør. I prosjektet er det planlagt felles avskjermet uteoppholdsområde for beboerne. Prosjektet vil ikke begrense skolens uteområde. Omgivelsene rundt bygget skal bearbeides slik at det gir gode bokvaliteter. Verneinteressene blir sikret gjennom ny bruk.

LAB Entreprenør har vært totalentreprenør, oppstart var 4 kvartal 2021 og ferdigstillelse 2 kvartal 2023. Byggherreombud har vært T-2 Prosjekt. Prosjektet er på 1765 kvadratmeter.

BYGGHERRE: Bergen kommune

TOTALENTREPRENØR: LAB Entreprenør

Vi gratulerer Bergen kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

 











 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies