mandag, mai 06, 2024

Prosjekt

Minimize



Fjord Miljø, Nordfjordeid

Fjord Miljø markerte nylig åpningen av sitt nye produksjonsbygg. Med over 90 fremmøtte gjester fra blant annet det offentlige, næringen og forskningsmiljøet, ble åpningen en suksess.

Det er totalentreprenør UNU Entreprenør som har ferdigstilt det kombinerte industri- og kontorbygget for gründerselskapet Fjord Miljø som jobber med miljøløsninger for oppdrettsnæringen. Bygget har påkostet interiør med blant annet et 12.000 liters akvarium i vestibylen.

Industri- og kontorbygget på Skårhaug rett ved Nordfjordeid sentrum er bygget for å vokse, med 900 kvadratmeter til industri og 400 kvadratmeter for kontor og sosial sone. Bygget har kostet rundt 40 millioner kroner eks. mva.

Historien om Fjord Miljø er et aldri så lite studium i gründervirksomhet og industriutvikling. Det er nemlig ulike oppfinnelser med sikte på å bedre miljøet i oppdrettsmerder som er grunnlaget for bedriften. Og oppfinnelsene har røtter i en kultur tilbake til pionertiden for lakseoppdrett.

For da familiebedriften som Kristen Strømmen, en av landets første oppdrettere, etablert på 1970-tallet, ble solgt til Mowi for 790 millioner kroner i 2019, utløste det midler til de tre sønnene. En av dem, Sven Jørgen Strømmen, står bak Fjord Miljø-satsingen med base på Nordfjordeid, 20-30 kilometer i luftlinje innover Nordfjorden fra den vesle kystidyllen Rugsund, der K. Strømmen Lakseoppdrett ble etablert og som i dag drives av Mowi.

Vi gratulerer Fjord Miljø med prosjektet og takker for oppdraget.

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies