søndag, april 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Alumen i Damsgårdssundet i Bergen

På bryggekanten i Damsgårdssundet i Bergen har BOB bygd to spektakulære bygg ikledd aluminium med totalt 48 nye leiligheter fra 47 til 92 kvadratmeter.

Alumen, som prosjektet kalles, får et kunstnerisk uttrykk og har blitt en ny opplevelse for de som bor der. Uttrykket tar utgangspunkt i nærhet til sjø, vann og båt. Materialvalget refererer til industri og den historiske Metallco-tomten.

Inne i leilighetene er det arbeidet med runde former og nisjer bygget. Dette gir mye ytterfasade der man kan sitte og se ut hjørnevindu. Flere horisontale vindu er valgt for å få mest mulig utsyn og lys inn i leilighetene. Noen leiligheter har fått ekstra lysinnslipp ved å plassere innvendige vinduer mellom stue og soverom.

Alle leilighetene har hjørneplassering i bygget. Hele første etasje har høyere takhøyde. Leilighetene her vender mot sjøen, mens mot Damsgårdsveien vil det bli næringslokale i bygg A og sykkelparkering i bygg B.

På bakkeplan er det tre fine uterom som kan benyttes til ulike aktiviteter og har en stor del grønt med ulike beplantninger. På taket av hvert bygg er det takhage med møblering.

Vi gratulerer BOB med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies