torsdag, mai 02, 2024

Prosjekt

Minimize



Årølia skole i Molde

Det er Åsen & Øvrelid Røberg AS som har totalentreprisen på byggingen av Årølia skole i Molde.

Skolen som skal overleveres til Molde kommune i slutten av juni er dimensjonert for et samlet elevtall på inntil 392 elever fordelt på 7 trinn (1.-7.trinn). Skolen utvikles med fremtidig mulighet for utvidelse for også 8.-10. trinn.

Årølia skole er på to etasjer og er på ca. 5.500 kvadratmeter BTA. Skolen skal varmes opp ved bruk av energibrønner. Deler av den nye skolen skal også fungere som et lokalt kulturhus med sambruksarealer.

Molde kommune har lagt til rette for utbygging av flere boligfelt på Årø, Røbekk og Strandlia. Det er bygd privat barnehage nord for Røbekk kirke, men skoleelevene går på Kviltorp skole som nå har et større elevtall enn skolen er bygd for. Med ny skole i Årølia vil Kviltorp og Årølia skole kunne håndtere elevtallsøkningen fremover.

I 2020 ble det gjennomført en samspillsentreprise for utvikling av skisse- og forprosjektfase i samarbeid med entreprenør og prosjekterende, samt brukere fra skole og kulturlivet, referansegrupper og andre kommunale enheter. I september året etter vedtok kommunestyret gjennomføring med en kostnadsramme på noe over 235 millioner kroner. Igangsettingstillatelse for grunnarbeid ble gitt i desember 2021.

Vi gratulerer Molde kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies