torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny Meny-butikk på Krokstad i Drammen

Det er Insenti Drammen som har utvikling- og prosjektledelsen for den nye Meny-butikken på Krokstad Handelspark. Insenti har sammen med byggherre, Tellus Eiendom, vært arkitekt og rådgivere for utvikling av prosjektet som ligger inntil Fv 283.

Totalentreprenør Panelbygg AS hadde byggestart i september 2022 med en beregnet byggeperiode på 8 måneder til en anslått kostnad på 26 millioner kroner.

Den første MENY-butikken åpnet i 1992 av Telemarkskjeden og FK-kjeden fra Vestfold. Men røttene til MENY går 150 år tilbake, fra 1869 da Chr. Magnus & Co startet sin virksomhet i Karl Johans gate og hvor Oluf Lorentzen overtok fra 1889 og kalte den Oluf Lorentzen Colonial.

Oluf Lorentzen fikk ord på seg for å være først med nyheter til Christiania. Det vakte stor oppsikt da bananen for første gang ble presentert for kundene fra vinduet i Karl Johans Gade i 1905.

Helt siden starten har egenimport av matvarer betydd mye for firmaet. Mange av de importvarer som i dag er helt vanlige, ble solgt for aller første gang hos Oluf Lorentzen Colonial; som Coca-cola, hermetiske tomater og mais, flere forskjellige importoster, meksikansk mat (Taco).

I 1993 fusjonerte Lorentzen med Jens Evensen A/S, og skapte supermarkedkjeden Evensen og Lorentzen. I 1997 inngikk de et samarbeid om markedsføring og innkjøp med MENY-kjeden.

Mange enkeltstående butikker og tidligere kjeder har siden dannet grunnlaget for det MENY vi kjenner i dag.

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies