lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Villa Amtmann i Bergen

I over hundre år var Betanien-bygget et landemerke i Bergen. Nå har den historiske eiendommen på Kalfaret blitt til 52 leiligheter, der nytt og gammelt møtes i skjønn forening.

Villa Amtmann byr på et bredt utvalg av ulike boliger, fra to-roms leiligheter på 39 kvadratmeter til fem-roms familieleiligheter på 132 kvadratmeter. Samtlige leiligheter har ekstra takhøyde: 2,7 meter i nybygget, og tre meter i det historiske bygget. Leilighetene ha en høy standard. Høy komfort med vannbåren gulvvarme pluss balansert ventilasjon med varmegjenvinning. Flere av leilighetene har

Ingen setter mer pris på sol enn bergensere, derfor har Villa Amtmann både takterrasse og takhage å by på. I åttende etasje er det en luftig takterrasse på nær 200 kvadratmeter, og på taket av tiende etasje er det anlagt en storslått takhage over 450 kvadratmeter. Her vil det bli brukt lokal vegetasjon, og all beplantning vil være av allergifri type. Området vil få buede plantekasser i ulike høyder, flere typer benker og bord, gressarealer, lekeområde, grillsone, pluss en pergola. I takhagen kommer det frukttrær.

Så midt i smørøyet som Villa Amtmann ligger, er det rart å tenke på at dette en gang var å regne som utenfor byen. De nye leilighetene ligger sør for den historiske Stadsporten, som i hine hårde dager markerte inngangen til Bergen.

Vi gratulerer tiltakshaver med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies