fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny brannstasjon i Eigersund

Illustrasjon: Eigersund kommune

Ny brannstasjon står ferdig i oktober 2022. Prosjektet bygges i en hovedentreprise og hovedentreprenør er Espeland AS. Byggestart var i juli 2021 og byggetiden er 16 måneder. Prosjektet er på 2500 kvadratmeter og prosjektverdien er 123 millioner kroner. Prosjektet består av 1 bygning.

Prosjektet er på 2 etasjer. I andre etasjer er det møterom, kontorer, oppholdsrom, dagligstue, kjøkken og soverom. 

Ellers i prosjektet er det vaskerom for biler med avrenningssystem med olje og bensinutskiller, lintøyrom, diverse lagerrom, vaktrom, og øvingslokale som kan fylles med både røyk og varme. Treningsrommet er i andre etasje. 

Fra parkeringsplassen og inngangen på oppsiden av bygget, går det lange ganger i byggets lengderetning både i første og andre etasje. Utformingen er nøye planlagt og de ansatte skal kunne bevege seg mellom ren og skitten sone, men ikke fra skitten til ren sone. Ansatte i forebyggende avdeling, byens feiere, får egne kontorer, verksted og garasjeplass. I tillegg er det garderober og dusj. 

Sivilforsvaret skal også ha lokaler i bygget, det er satt av plass til lagring av Sivilforsvarets biler, amfibiekjøretøy, båt og beredskapsutstyr. Bygget inneholder også en rengjøringssentral for kommunens renholdsavdeling.

BYGGHERRE: Eigersund kommune
HOVEDENTREPRENØR: Espeland AS

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies