torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Nytt sjukehus i Bergen

Helse Bergen HF er byggherre for det nye Barne og ungdomssjukehuset på brutto 50.100 kvadratmeter som nå snart skal overleveres.

Målet er å samle all behandling av barn og unge som skjer på Haukeland, i tillegg til å få føde- og barselenheten ved Kvinneklinikken i samme lokaler som enheten for nyfødde ved Barne- og ungdomsklinikken. Barne- og ungdomssjukehuset vil blant annet inneholde sengeposter, poliklinikkrom, operasjonssaler, røntgenavdeling, intensivavdeling og mottak, og vil gi et komplett sykehustilbud til målgruppen.

BUS2 er det nye barne- og ungdomssykehuset ved Haukeland universitetssykehus i Bergen. Byggene har de samme gjenkjennelige glassfasadene som ruver over Haukeland. 

Bygget er på ca. 50 000 kvm, og er lokalisert foran BUS 1 på tomten hvor den gamle barneklinikken lå. Bygget er ganske likt BUS 1 i form, med en «base» av to kjelleretasjer og fire «tangenter» plassert over. Mellom BUS 1 og sentralblokken er det montert gangbroer i stål. Bygget har plasstøpte dekker og vegger i basen, samt plasstøpte sjakter. Fasadene består i hovedsak av glass. De produseres som ferdige elementer og heises på plass.

Det er blant annet montert over 2000 dører på bygget. Innredningsmontasjen og montasje av himlinger har også vært en utfordring. På et bygg med så mye teknisk utstyr er det ikke enkelt å få lukke himlinger permanent.

Bygget er gjennomført etter Lean-prinsippet (Lean er en filosofi og tankemåte som handler om at ledere og medarbeidere i en virksomhet jobber sammen over tid for å øke verdi for kunde – mot en sømløs prosess uten sløsing av ressurser, tid eller innsats. Med andre ord, levere mer verdi med mindre innsats).

Vi gratulerer Helse Bergen HF med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies