lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Stette Montessoriskule i Ålesund

Stette Montessoriskule ble etablert i 2016 og er en privatskole lokalisert i Stettebygda i Ålesund kommune. Skolen har elever fra 1.-7. trinn, samt SFO-tilbud. Skoleåret 2021/2022 var det 49 elever ved skolen, samt 15 ansatte.

I flere år kjempet foreldre med nebb og klør for å beholde Hilde skule i den gang Haram kommune. Underskriftskampanjer og brev førte ikke fram. I 2009 avgjorde kommunestyret at Hilde skule skulle legges ned. Også Grytestranda skule, 20 km unna, led samme skjebne. Kommunen hadde bygd nye barneskoler to andre steder i kommunen, og planen var å skysse elevene fra de nedlagte skolene dit.

Slik skulle det ikke gå. De fleste som nå går ved Stette Montessoriskule er fra Stette skolekrets. Interessen for friskolen økte jevnt og trutt. I juli 2021 startet Grindvik Bygg AS byggingen av et 330 kvadratmeter stort tilbygg. Tilbygget inneholder fire klasserom, grupperom og møterom. Av den grunn vil naturlig nok elevkapasiteten øke betraktelig i skoleåret 2022/2023. I underetasjen på tilbygget finner man teknisk rom samt boder.

På Stette Montessoriskule får elevene oppleve en pedagogikk som er basert på Maria Montessori sine ideer om læring og utvikling. Montessoripedagogikken har som mål at barna skal få utvikle seg i sitt eget tempo og kunne vokse ut fra egne forutsetninger. Et av prinsippene for personalet er å hjelpe barnet til å hjelpe seg selv, ved å legge vekt på utvikling av selvstendighet, selvkontroll, selvtillit og konsentrasjon.

Vi gratulerer Stette Montessoriskule med nytt tilbygg og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies