lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Bergen Rådhus

Bilde: Wikipedia

Bergen Rådhus er ferdigstilt våren 2022 med innvendig og utvendig rehabilitering. Hele prosjektet er på 11 434 kvadratmeter, og byggestarten var sommeren 2019.

Bergen Rådhus ble bygget i 1974, og er tegnet av Erling Viksjø. Det er igjennom flere år registrert skader i betongfasaden med korrosjon i armeringen og nedfall av betongbiter. Også innvendig har det vært et vedlikeholdsetterslep på både tekniske anlegg og overflater, samt mangelfullt inneklima.

Bygge- og rehabiliteringsprosjektet har en kostnadsramme på 540 millioner kroner. Bygget vil få en forlenget levetid på 50 år når prosjektet er ferdig. Det har vært samarbeid med Byantikvaren med tanke på byggets verneverdi. 

Rådhuset hadde byrådsavdeling, bystyrekontor og heltidsansatte politikere. 250 personer hadde bygget som arbeidsplass. En ombygging til aktivitetsbaserte arbeidsplasser vil kunne gi rom til 150 flere personer enn i dag. De ansatte har hatt tilhold i andre lokaler med arbeidene har pågått. Rådhuset har vært fraflyttet siden september 2018. 

BYGGHERRE: Bergen Kommune, etat for utbygging
ENTREPRENØRER: Delt entreprise. Hovedentreprenør: Constructa
Stillas: Pillar AS – Innvendig Rivearbeid: R3 Entreprenør. Fasadehabilitering: Stoltz Entreprenør. Innvendig Byggearbeid og hovedbedrift: Constuctra Entreprenør. 

Vi gratulerer Bergen kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies