torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Øverhagaen Bo-, helse- og velferdssenter, Røros

På Røros finner vi Øverhagaen Bo-, hels- og velferdssenter som er bygget i massivtre. I det første byggetrinnet ble 45 sykehjems/HDO-plasser ferdigstilt. I det andre byggetrinnet ble det bygd ytterligere 32 HDO-plasser. Total kapasitet blir da 77 heldøgnplasser på Øverhagaen i tillegg til 30 plasser på Gjøsvika sykehjem.

På Øverhagaen samles fysioterapitjeneste, rehabiliteringsfinksjoner, dagsenter og kafédrift. Intensjonen til Røros kommune er at Øverhagaen blir et samlingspunkt med sosiale og kulturelle aktiviteter for målgruppen, pårørende, Småhagene borettslag, tjeneste for funksjonshemmede (TFF), Ysterhagen barnehage og eksisterende omsorgsboliger.

Et viktig aspekt i det nye bygget er å sikre et lavt energiforbruk. Derfor er det blant anet valgt å bruke massivtre fremfor betong. Massivtre vinder co2 og har en mindre energikrevende fremstillingsprosess.

De tidligere sykehjemsplassene på Røros sykehjem er erstatt av plasser i Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. Plassene er fysisk helt like og er organisert som mindre avdelinger med hvert sitt fellesareal og personellressurs. En del av plassene forbeholdes de aller sykeste som i tillegg til heldøgns omsorg trenger medisinsk behandling og/eller trenger korttidsopphold. Disse defineres som sykehjemsplasser.

Selve byggingen startet i september 2019 med en beregnet byggeperiode på 35 måneder til en anslått kostnad på 243 millioner kroner med et brutto areal på 4.600 kvadratmeter.

Vi gratulerer Røros kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om det som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies