fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Kårvåg barneskole, Averøy

Det var Betonmast Røsand som ble innstilt av Averøy kommune som entreprenør for bygging av Kårvåg barneskole på Averøy på Nordmøre. Løsningsforslaget hadde stort fokus på bærekraft, bruk av tre og energieffektive løsninger. Prosjektet gjennomføres som en samspillsentreprise. Overlevering skjer i høst.

Den nye skolen vest på Averøy er planlagt for 240 elever, og erstatter tre skoler. I tillegg vil gymsal, spesialrom og fellesarealer gi muligheter for sambruk og aktiviteter utenom skoletid.

Nye Averøy barneskole blir et moderne flerbruksbygg for undervisning, idrett og kultur, beliggende i et åpent landskap mellom naturlige koller sentralt på Averøy. Fleksible løsninger åpnet opp for allsidig bruk av arealene. Som sentralt samlingspunkt i bygget fungerer skolens kantine som med enkle grep kan gjøres om til sceneområde og aula. Skolen ble videre planlagt med egen musikkavdeling med tilhørende øvingsrom for band og korps.

Det blir også utendørs ballbane og parkour (hinderløype) og flere andre aktivitetsflater som vil gjøre området til et attraktivt sted i nærmiljøet og et sted der barn og ungdom får noe å strekke seg etter.

Byggets himlingshøyde – med dagslys til alle rom – sikrer god funksjonalitet uansett hvilke pedagogiske endringer og trender som kommer i byggets levetid. Byggets massivtre konstruksjon er moderne og miljøvennlig med fokus på fleksibilitet for fremtiden. Arkitekturesn støtter opp om skolens valgte pedagogikk, med klasserom tilrettelagt for klasseromsundervisning og nærliggende støtterom som gir mulighet for inndeling i mindre grupper.

Prosjektet vil oppnå passivhus-standard blant annet gjennom utstrakt bruk av gode energiløsninger som f.eks. energibrønner. Gjennom optimalisering av bygningskroppen oppnås et klimaskall, som sammen med teknologiske løsninger som Smart by Powerhouse gir kostnadsbesparinger ved fremtidig drift av bygget.

Vi gratulerer Averøy kommune med ny skole og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies