fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Biskopshus i Bergen

Bilde: TAG Arkitekter

Nord for Bergen sentrum ligger Biskopshavn, tett på sjølinjen og byfjorden. På tomten følger vi i sporene til historisk norsk industri, og med henblikk på stedets historie og karakter tar vi med oss disse linjene inn i boligprosjektet Biskopshus.

Prosjektet består av 88 boliger på mellom 35 og 142 kvadratmeter. Nabolaget byr på det du trenger i hverdagen og du finner hyppige kollektivavganger både i retning sentrum og Åsane.

Det er 4 rekkehus, samt kontorlokaler og lager langs Breiviksveien i ytre Sandviken. Husene innretter seg etter den industrielle bebyggelsen som har vært på stedet historisk sett. Lengst nord på tomten står bygget som tidligere fungerte som fabrikk og kontor for Norsk Stålpress. Dette bygget er bevart og oppgradert som det er, og skal brukes videre som kontorlokaler. På toppen av bygget er det leiligheter i en enkel trekonstruksjon som «vokser seg» ut av den gamle pussfasaden. De resterende leilighetene ligger fordelt på to nye blokker sør for den gamle fabrikken.

Prosjektet Biskopshus ligger like ved Norsk Handelshøyskole i et urbant nabolag med flotte fellesarealer. I nærområdet finner du det du trenger i hverdagen, samt flere turløyper og tilgang til sjøen. Tomten er solrik, og det er skapt lune uteområder både på private balkonger og i fellesområdene. En stor felles hage, lekeplass og grøntområder med benker og beplantning gir plass til samvær med gode venner og naboer.

Vi gratulerer tiltakshaver med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies