fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Kollektivterminal ved Florø hamn

Det er Consto SFJ som har kontrakt med Florø Hamn om bygging av en ny terminal. Den nye kollektivterminalen, som skal stå ferdig i april, vil inkludere busstasjon som gjør det mulig for reisende å få en sømløs overgang mellom buss og båt. Kontrakten innebærer bygging av kontorer, lagerbygg og ventesone. Kontraktsummen er på i overkant av 76 millioner kroner.

Det nye terminal- og kontorbygget skal BREEAM-NOR-sertifiseres, det vil si at bygget vil bli tilpasset med bærekraftig design og løsninger for lavt energiforbruk. Bygget vil ha en unik tilkomst med all kollektivtransport.

I tillegg skal det opparbeides ny parkeringsplass og det skal bygges veier i tilknytning til terminalen. Totalt utgjør hele prosjektområdet ca. 10.000 kvadratmeter.
Fugleskjærkaia, der terminalen bygges, er knutepunktet for reisende til og fra Florø og innfallsporten til regionen fra sjøen. Samlet bruttoareal for bygget er på 1800 kvadratmeter.

Her går Hurtigruten, ekspressbåten Bergen-Nordfjord, Kystvegekspressen Florø-Måløy, lokalbåter i Florabassenget og skyssbåter. Riksveg 5 starter på Fugleskjærkaia så her er det enkelt å komme til og fra med bil og drosje, og flyplassen er bare 3 km unna.

Vi gratulerer tiltakshaver med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies