lørdag, april 27, 2024

Prosjekt

Minimize



Quadrum, bygg E, Kristiansand

En av Norges største eiendomsutviklere, Bane Nor Eiendom, etablerte i sin tid Quadrum AS for å utvikle totalt fem bygg på «trekanttomten» mellom Kristiansand stasjon, riksvei E39 og Kvadraturen.

Det første byggetrinnet, E-bygget, ferdigstilles nå i vinter og er utformet av det anerkjente arkitektmiljøet A-lab, og vil bestå av ca 6.500 kvadratmeter kontorbygg og 1.700 kvadratmeter kjeller. Byggestart var andre kvartal 2020. 

Bygget på 8 etasjer har en flott eksponering mot fjorden og Kvadraturen. E-byggets dimensjoner tilsier at dette blir et markant og oppsiktsvekkende referansebygg i hjertet av Kristiansand. Prosjektrammen for bygget er på ca 250 millioner kroner.

Quadrum-prosjektet omfatter hele området mellom Vestre Strandgate i øst, E 39-broa i nord og jernbanen i sør. Utsikten mot fjorden og over bylandskapet er en fremtredende kvalitet som få andre kontorbygg i sentrum kan skilte med.

Omleggingen av E39 medførte av motorveibroen lander på bakken, og området blir da i enda større grad en del av sentrum. Nye gang- og sykkelstier er adskilt fra trafikkområdene på en tydelig og god måte, slik at bydelene i vest og nord får en hyggeligere og mer tilgjengelig inngang til denne delen av Kvadraturen.

Vi gratulerer tiltakshaver med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies