torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Bystranda i Kristiansand

Arkitektkontoret Kari Nissen Brodtkorb - Illustrasjon: Linda Blom

Da er Bystranda Blå bygg A og B ferdigstilt nå i mars. Det siste byggetrinnet består av 126 leiligheter fra 39 – 148 kvadratmeter. Totalt for begge byggetrinn i bygg A, B, C og D er det totalt 248 leiligheter.

Bystranda Blå har blitt til som et resultat av et svært godt samarbeid mellom byggherre(Bystranda Blå DA, entreprenør(BRG Entreprenør/Kruse Smith), og arkitekt(Kari Nissen Brodtkorb/MER arkitektur), samt mange dyktige rådgivere.

Nærheten til sjøen og tomtens robuste historie dannet grunnlag for arkitektens formgivning av Bystranda Blå, på Tangen. For arkitekten var det et mål å skape et boligområde som svarte på tomtens helt spesielle kvaliteter, - ønsket om en mer intim skala var i fokus. Materialer og detaljer har et robust uttrykk med referanse til maritime omgivelser og er av høy kvalitet. Tegl i ulike valører, oljet massivt treverk og klatrende grønne vekster bidrar til en frodighet med stor detaljrikdom,- til glede for beboere. En sekvens av varierte uterom; gårdsrom, gatetun og gangstier knytter an til omgivelsene, gir området karakter og inviterer til felles bruk,- sosiale møteplasser. I tillegg til regulerte tverrgående gateløp sikres sikt og bevegelseslinjer mellom Bystranda og Otra ved to etasjes åpninger i bebyggelsen.

På Bystranda har man alt man trenger i hverdagen like utenfor døra. Kort vei til dagligvare, apotek, frisør og legesenter, og samtidig Bystranda Hotel og populære Aquarame som nærmeste nabo. Og skal du i butikker i Markens, møte kjente på kafe eller gå på konsert i Kilden om kvelden, er du bare en idyllisk rusletur unna.

Boligene er organisert som et sameie etter eierseksjonsloven. Som seksjonseier er kjøper eier av ideell andel av tomteareal og bygningsmasse tilsvarende eierbrøken, som fastsettes iht. boligens størrelse (BRA).

Bygget er tilknyttet fjernvarmenettet for Kristiansand, for oppvarming av varmt forbruksvann, samt vannbåren varme i form av gulvvarme i bad, stue/kjøkken og entre.

Det er avsatt ca 300 kvadratmeter til fellesarealer for hele sameiet. Det inneholder resepsjon, selskapslokale, kjøkken, anretning, trimrom og to gjestehybler.

Vi gratulerer tiltakshaver med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies