torsdag, april 25, 2024

Prosjekt

Minimize



Vite Meir / Sogndal VGS

Nybygget på Kaupanger i Sogndal kommune, som ViteMeir er en del av, rommer et moderne vitensenter som skal være en møteplass for næringslivet. I tillegg er det skolelokaler for Sogndal VGS med studielinjene yrkessjåfør, anleggsmaskin, transport og logistikk.

ViteMeir-senteret disponerer over cirka halvparten av de 3.700 kvadratmetrene i det nye bygget, hvor også et kontorfellesskap som er fremleid til næringslivet inngår. Sogndal videregående skule benytter de resterende lokalene. Det er også satt opp et parkeringsanlegg med tak for tungtransporten til skolen, som er på cirka 900 kvadratmeter.

Etableringen av det nye vitensenteret skal bidra til å øke interessen for forskning, innovasjon og realfag. Det nye vitensenteret er planlagt og bygd med høye ambisjoner om arkitektonisk kvalitet og miljøvennlige løsninger. ViteMeir er ment å være et populærvitenskapelig opplevelse- og læringssenter innenfor matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Kostnadene til prosjektet beløper seg til 165 millioner kroner hvorav totalentreprisen er på 115 millioner kroner. Byggherre er Vestland fylkeskommune.

Dette er det 13. Vitensenteret i Norge. De regionale vitensenterne i Norge blir finansiert gjennom et spleiselag med staten, skoleeierne, næringsliv og frivillige organisasjoner.

Nybygget på Kaupanger er på tre etasjer, og de besøkende blir møtt av et stort og luftig inngangsparti som går opp i alle tre etasjer. I første etasje finner vi også ved siden av utstillingsarealet til ViteMeir, en romslig kafe/kantine, et stort auditorium, med moderne audiovisuelt utstyr, samt garderober, tekniske rom og lokaler for varelevering.

I andre etasje er det blant annet mer utstillingsareal til ViteMeir, klasserom og kontor for ansatte. I tredje etasje er det blant annet plassert mer utstillingsareal for ViteMeir, en innovasjonslab, teknsike rom samt en FUS-avdeling, eller kontorfellesskap, hvor virksomheter kan leie kontorarealer. På utsiden av tredje etasje er det også en relativt stor terrasse hvor man har ulike planter og vekster tilknyttet vitensenteret.

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies