torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Politihuset i Kristiansand

Det er Kruse Smith Entreprenør som har totalentreprisen på byggingen av det nye politihuset i Kristiansand.

Bygget er plassert på jernbanetomten i byen, og blir en del av det helt nye nærings- og kontorområdet som har fått navnet Quadrum.

Quadrum-prosjektet har en ganske lang forhistorie. Allerede i 2011 ble de første planene for trekanttomten sendt inn til Kristiansand kommune, med prosjektskisser som var laget i samarbeid med kunstneren Kjell Nupen.

Det blir et arkitektonisk flott bygg på totalt 17.000 kvadratmeter fordelt over 9 etasjer. Det er et overordnet mål at prosjektet skal gjennomføres med et stort fokus på miljø. Derfor legges det vekt på bruk av miljøvennlige produkter samt produkter og løsninger som bidrar til lavt energiforbruk både i bygge- og driftsfase.

Politiet deltar aktivt i utformingen av sine nye lokaler. Dette er ikke et standard kontorbygg. 20 prosent av arealet skal romme spesialfunksjoner, som AMK-sentral og annen beslektet virksomhet.

Utbyggingen av Quadrum vil være et av de største byggeprosjektene i Agder de neste årene, og interesen rundt de utlyste anbudene har vært stor.

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies