fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Norsk Kylling produksjonsanlegg

Norsk Kylling AS er en næringsmiddelbedrift lokalisert på Støren i Midtre Gauldal kommune. Firmaet ble grunnlagt i 1991, og i 2012 ble Norsk Kylling heleid av REMA som iverksatte en stor endringsprosess for hele virksomheten.

Norsk Kylling produserer en tredjedel av kyllingen på det norske markedet. Med store ambisjoner for vekst og utvikling, der mattrygghet, dyrevelferd, trivsel og økt fokus på miljø prioriteres høyt, ble det i 2016 igangsatt et prosjekt i Norsk Kylling kalt "Prosjekt Føniks". Dette prosjektet utvikler det som skal bli Norges største fabrikk for produksjon av hvitt kjøtt.

Fabrikken skal være verdensledende i sitt slag og gi et solid fundament i Midt- Norge for fremtidig næringsmiddelproduksjon basert på lokalt produsert kylling.

Prosjektet består av fire bygninger på to etasjer med et brutto areal på 32.000 kvadratmeter til en anslått kostnad på 800 millioner kroner

Fabrikken vil blant annet ha innovative løsninger for lagring og styring av energi. Gjennom dette vil Norsk Kylling kunne redusere CO2-utslippet betydelig, og det målsettes et svært lavt klimafotavtrykk sammenlignet med bransjestandard. Målet er at løsningene og teknologien i den nye fabrikken skal bidra til å gjøre den til verdens mest energismarte produksjonsanlegg.

Fabrikken som bygges i Orkanger er en av de største satsinger innen næringsmiddelindustrien i den senere tid i Norge. Den nye kyllingfabrikken vil danne grunnlag for etablering av en klynge med næringsmiddelvirksomheter i området. Som en konsekvens av stort fokus på miljø og bærekraft i den nye kyllingfabrikken bygges det en egen energisentral som skal sikre verdensledende løsninger på energiforbruk i området. 

Vi gratulerer tiltakshaver med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:



















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies