torsdag, april 18, 2024

Prosjekt

Minimize



Nasjonalmuseet

Når det nye Nasjonalmuseet åpner for publikum i juni 2022, vil det være det største kulturbygget i Norden. Museet er sentralt plassert ved Rådhusplassen i Oslo.

I det nye museet vil man møte kunsthåndverk og design fra antikken til i dag. Her kan man bli kjent med alt fra det unike Baldishol-teppet, keiserlig porselen fra Kina, draktmote gjennom tidene og 1700-tallets enestående norske glasspokaler til dagens design og kunsthåndverk.

Det totale arealet på det nye Nasjonalmuseet er på 54.600 kvadratmeter. Størrelsen på Lyshallen, byggets signatur, på toppen av museet er på 2.400 kvadratmeter. Her vil man finne skiftende utstillinger i formater som museet tidligere ikke har hatt mulighet til å vise. Et spektakulært utstillingslokale som Norge ikke har sett maken til.

Arealet for den nye samlingsutstillingen er 10.000 kvadratmeter. Det betyr at museet kan få vist dobbelt så mye av kunst-, arkitektur- og designsamlinger enn det de tidligere har hatt mulighet til. 5000 verk kan vises i den nye samlingsutstillingen.

I april i år tok museet et viktig steg på veien mot åpning i 2022. Da flyttet nemlig de første kunstverkene inn i sitt nye hjem. Måneden etter startet monteringen av de første kunstverkene. Over 100.000 verk skal inn i det nye Nasjonalmuseet fra ulike lokaler og magasiner.

Vi gratulerer Statsbygg med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:

 























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies