onsdag, april 24, 2024

Prosjekt

Minimize



Hov omsorgsboliger, Ringerike

Illustrasjon: P7 Prosjekt

Hov omsorgsboliger på Ringerike ferdigstilles i mars 2021. Totalbudsjettet er på 148 millioner kroner, og består av 21 omsorgsleiligheter. Prosjektets størrelser er 2700 kvadratmeter. 
Prosjektet er oppdelt i to avdelinger Hov øst består av omsorgsleilighetene, og Hov vest er et foreldrekonsept, der foreldre som har barn med funksjonshindring går sammen om et boligbyggerlag.

Hov øst har bygninger i massivtre med tilnærmet passivhus standard. Hov vest er i stål, betong, hulldekker og royalimpregnert fasade.
Byggestart var for Hov øst i august 2019, og for Hov vest i mars 2020.

Det er effektive bygg med tanke på kostnader til drift og vedlikehold, deriblant lavt energiforbruk, vedlikeholdsvennlige fasader, god logistikk og gode avfallsløsninger. Prosjektet har fjernvarme og solceller på taket.

Det er brukt velferdsteknologi som gjør hverdagen til den enkelte bruker enklere og tryggere, samt at man reduserer behovet for bemanning. I tillegg til byggingen er det igjennom ny reguleringsplan pålagt å gjøre en rekke oppgraderinger av infrastrukturen i nærområdet, som nye fortau, gatebelysning og parkeringsplasser.
I tillegg til leilighetene er det etablert nødvendig fellesareal som kjøkken, aktivitetsrom, boder, møterom, vaktrom og kontorer for personalet. 

BYGGHERRE: Ringerike kommune
TOTALENTREPRENØR: Asker Entreprenør

Vi gratulerer Ringerike kommune med de nye omsorgsboligene og takker for oppdraget!













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies