fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Mosenteret - Sentrum terrasse

Seltor har her to kontakter, Mosenteret omfatter utvidelse og rehabilitering av kjøpesenteret og den andre er tre nybygg med 75 leiligheter på taket, Sentrum Terrasse. Prosjektet ligger i Nittedal.

Aberdeen kjøpte senteret i 2006. Den nye delen består av kjøpesenter og parkering. Prosjektet har en varm fargepalett i tråd med lokal skikk, materialer som patineres over tid og en fasadekonstruksjon som er inspirert av det gamle Mosenteret og omkringliggende gårdsbebyggelse som har gitt prosjektet form og uttrykk. I byggets base ligger parkering og handelsarealer omkranset av låverød og okergul spilefasader av tre. I parkeringsdelen gir konstruksjonen luft og utsyn til besøkende, samtidig som den gir nødvendig skjerming. Konseptet fortsetter inn i senteret med varme rødtoner på vegger og keramiske fliser i jordtoner på gulvet. På bakkeplan mot Ørfiskebekken åpner fasaden seg med glass til en solfylt promenade langs vannet.

Leilighetene i Sentrum Terrasse er bygget i tre bygninger, på opptil seks etasjer. Størrelsene varierer fra 37 til 133 kvadratmeter. Boligene er kledd med trepanel og matte fibersementplater i rødt og grått. Leilighetene har god variasjon i størrelse og type, med stor grad av gjennomlys og generøse balkonger og terrasser. Boligene omkranser et grønt tun med god utsikt utover Nittedalen.

Beboerne har direkte adgang til det nye kjøpesenteret. Fra gateplan er det umiddelbar nærhet til busstopp enten man skal i retning Oslo/Hakadal eller om man skal ta lokalbussen til Nittedal stasjon. Det er også korte avstander til andre funksjoner i området bl.a. det nyoppførte kulturhuset hvor blant annet et nytt og moderne bibliotek er lokalisert.

Leilighetene har innflytting 1. kvartal 2021, mens kjøpesenterdelen stod ferdig i oktober 2020. 

Bruttoareal for prosjektet er 20 700 kvadratmeter. Seltor AS er totalentreprenør og entreprisen for begge er 501 millioner kroner.

BYGGHERRE: Aberdeen Standard Investments Norway AS
TOTALENTREPRENØR: Seltor AS

Vi gratulerer byggherre med prosjektet og takker for oppdraget!













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies