torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Stella Maris - Vestnes helse- og velferdssenter

Stella Maris ferdigstilles i desember. Bygget på 9.300 kvadratmeter inneholder sykehjem, legesenter, bibliotek, frivilligsentralkontor, hjemmetjenesten, tjenestekontor og kafé.

Vestnes kommune skal bruke inntil 415 millioner kroner på prosjektet, der Skanska har totalentreprisen. Alle tekniske fag håndteres av Caverion. Bygget inneholder 64 sykehjemsplasser hvorav halvparten er institusjonsplasser.

Vestnes helse- og velferdssenter har en sentral beliggenhet i samme kvartal som rådhuset, dagens aktivitetssenter og omsorgsboligene i «Senior Plaza». Det gir beboerne enkelt tilgang til servicetilbud og gjør det lett tilgjengelig for besøkende.

Senteret blir en integrert del av Vestnes sentrum. Biblioteket og kaféen gir liv i bygget og vil være et attraktivt møtested for både eldre og unge.  Bygget er delt i to fløyer, hvor tverrforbindelsen mellom dem gir bygget form som en «H» i plan. Omsorgsboligene ligger nærmest sentrum, institusjonsboligene ligger mer skjermet inne på tomten. Fellesbalkonger er henvendt mot vest, og får ettermiddag/kveldssol.

Stella Maris er det latinske navnet på sjøstjerne.

Vestnes sin rike tradisjon som båtbyggerkommune kommer til uttrykk i biblioteket, der det er lagt vekt på maritime elementer i materialbruk og inventar. Biblioteket vil også benyttes til utstilling av objekter fra Båtbyggermuseet i Vestnes.

Vi gratulerer Vestnes kommune med nybygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies