fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Skanska bygger Østerbø kraftverk for 350 millioner kroner

Det er Skanska som har totalentreprisen Østerbø kraftverk i Høyanger kommune. Kontrakten har en verdi på ca. 350 millioner kroner og inngår i ordrereserven for andre kvartal 2017. Skanskas kunde er SFE Produksjon som gjennomfører prosjektet i samarbeid med BKK Produksjon.

Kontrakten omfatter driving og sikring av ca. 7,1 km tunnel; boring av fire sjakter; utsprengning av kraftstasjon i fjell, samt betongarbeider i kraftstasjon, portal og i flere inntak oppe i fjellet. Flere av arbeidstedene er veiløse og vil kun ha adkomst med helikopter.

Østerbø kraftverk er bygd 600 meter inne i fjellet ved Østerbø. Lenger oppe i fjellet henter kraftverket vann fra magasinet i Nykjevatnet, som igjen får overført vann fra blant andre Strupefossvatnet i Mjølsvikvassdraget. Området byr på spesielt gode, naturlige forutsetninger for vannkraft. Nykjevatnet er et naturlig magasin med stor lagringskapasitet og veldig god reguleringsevne.

- Tradisjonelle vannkraftsutbygginger er et viktig kjerneområde for vår anleggsvirksomhet og vi er glad for at vi har fått ta del i enda et prosjekt hvor vi kunne bidra til å ta vare på våre kilder for fornybar energi, forteller Steinar Myhre, konserndirektør med ansvar for anleggsvirksomheten i Skanska Norge.

Kraftverket vil ha en årlig middelproduksjon på 165 GWh, som tilsvarer omtrent strømforbruket til 8000 husstander. Byggestart er mai 2017 og prosjektet vil være ferdigstilt sommeren 2020.

Vi gratulerer SFE Produksjon med det nye kraftverket og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
 

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies