fredag, mars 29, 2024

Prosjekt

Minimize



Sunnhetsgrenden, byggetrinn 1, i Randaberg

Illustrasjon: 3RW og Nord

Sunnhetsgrenden, byggetrinn 1 er første del av en større utbygging/fornyelse av Vardeheimområdet i Randaberg.
I byggetrinn 1 etableres det 34 sykehjemsplasser samt tannlegekontor. 1 etasje inneholder fellesfunksjoner som resepsjon, tannlegekontor, avfall, samt tekniske installasjoner. Det etableres en parkeringskjeller under hele byggets fotavtrykk. 2 og 3 etasje inneholder sykehjemsplasser samt administrasjon. Totalt blir dette arbeidsplass for cirka 80 ansatte.


Prosjektet er på 3000 kvadratmeter og bygges i en delt byggherrestyrt entreprise. Byggestarten var i mai 2017. 


Den totale kostnadsrammen for dette trinnet er 143 millioner kroner. Totalt skal det investeres over 300 millioner kroner når det er ferdig utbygd. Totalt får prosjektet tre huskropper som skal omsluttet et tun. Husene får tre etasjer og en underetasje. 


Prosjektet er Randaberg kommunes største utbygging noensinne.


Tanken er at Nye Vardheim Helsesenter blir en samling av ulike institusjoner, som ved samlokalisering styrker både fellesskapet for pasienter og helsepersonell. Det er et noe unikt prosjekt, da det moderne helse og velferdssenteret blir utformet som en grend. Bygningene blir i hovedsak kledd med trevirke og stein. Men også fasade med kobbereloksert og gulleloksert aluminium. Sammen med gull, vil kobberfargen gi byggene et eksklusivt og bestandig uttrykk.


Når alt er ferdig vil byggene omslutte tre gårdstun. Prosjektet er inspirert av aldre vestlandsk byggeskikk. Atriumgården skal også etter planen brukes av andre, slik at dette blir møtested for mennesker i alle aldrer. 
Det er også utlyst konkurranse om kunstutsmykking av det nye prosjektet.

BYGGHERRE: Randaberg kommune

Vi gratulerer Randaberg kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies