torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Dale barne- og ungdomsskole, Vaksdal



Vaksdal kommune bygger nye skole, og i april står skolen ferdig. Skolen tas i bruk fra skolestart i august 2020. 

Den nye skolen, Dale barne- og ungdomsskole ble påbegynt i juni 2018, og har hatt 23 måneders byggetid. Totalentreprenør er Consto Bergen.

Prosjektet er på 5800 kvadratmeter og prosjektsummen er på 172 millioner kroner.

Prosjektet er på 2 etasjer og en underetasje, samt teknisk rom på taket. Skolen er dimensjonert for 250 elever fra 1. til 10. trinn. Arealet inkluderer svømmehall på 900 kvadratmeter, samt en kombinert samlings – og offentlig kultursal med 250 sitteplasser. Svømmebassenget har et 25 meters basseng. Det gamle skolebygget er revet. 

Skolen er utformet slik at der er mulig å utvide, for å gi fleksibilitet i forhold til fremtidig folketallsøkning. 
Prosjektet ligger i Skulegata 30, på Dalekvam i Vaksdal i Hordaland. Vaksdal er seks mil øst for Bergen, og halvveis til Voss. 

Fra hovedinngangen har man direkte ankomst til kultursal/auditorium med aktivitetssal og til mat og helse med kantine. Undervisningsrommene for 1.-4. klasse ligger i østre del av 1. etasje. I 2. etasje er 5.-7. trinn.

Administrasjonen, personalrom, lærerarbeidsplasser og skolehelsetjeneste er også i byggets 2. etasje. Svømmehallen har inngang både direkte utenfra og kan også nås igjennom korridorer inne på skolen. 

Uteområdene skal også utformes slik at det blir et areal for målrettet læring. Arealene skal ha vegetasjon, materiale og utstyr som er med å fremme barnas helse og trivsel. Det er delt uteareal for 1.-7. klasse og 8.-10. klasse. Nybygget er ført opp etter passiv husstandard. Energiløsningen for bygget er varmepumpe basert på bergvarme. Det er lagt opp til vannbåren varme i form av gulvvarme i alle rom, for oppvarming av bygget.


TOTALENTREPRENØR: Consto Bergen AS
AKITEKT: Artec AS
BYGGHERRE: Vaksdal Kommune

Vi gratulerer Vaksdal kommune med den nye skolen og takker for oppdraget!
















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies