onsdag, april 24, 2024

Prosjekt

Minimize



Holtermanns veg i Trondheim



Entra ASA oppfører et ni – etasjers miljøsertifisert kontorbygg i Trondheim sentrum. Totalentreprenør er Veidekke Entreprenør og største leietaker er Skatteetaten. Totalentreprisen har en verdi av 223 millioner kroner eks. mva. 


Bygget sertifiseres i henhold til miljøstandarden BREEAM-NOR Exellent med energimerke A. Prosjektet ligger sentralt ved Lerkendal Stadion. Kontorbygget er på 11 500 kvadratmeter. Fasadene er i aluminium med store glassflater i første og andre etasje inn mot et torg på bakkenivå. I første etasje er det personalrestaurant, kaffebar og knutepunkt. I kjelleren er det parkeringsplasser for sykler med sykkelvask, treningsrom og garderobefasiliteter.

Prosjektet består av to sammenhengende nybygg på henholdsvis syv og ni etasjer. Disse er koblet sammen med gangpassasje i glass/aluminium. Utearealet som vil omgi bygget vil gi besøkende hyggelige møteplasser og oppholdssteder.

Kontoretasjene er funksjonelle, fleksible og effektive med moderne uttrykk og robust materialbruk. Det er fremtidsrettede tekniske løsninger. 

Det gamle bygget som stod på tomten er revet, det var et 14 etasjes bygg fra 1969. Tomten er totalt på 10,7 mål. Det nye bygget trinn 1 av 3 på tomten. 

Det nye bygget ligger på kunnskapsaksen på Elgseter i Trondheim. Nærhet til f.eks. NTNU, St. Olavs Hospital og Sintef. Bygget ligger sentralt i forhold til både metrobuss, kollektivtrafikk og gang/sykkelforbindelser. Holtermanns veg er en del av hovedinnfartsåren til Trondheim fra sør. 

Skatteetaten leier i dag i Entras bygg i Kongensgate, og flytter inn i Holtermanns vegen over nyttår. 

Entra utvikler, leier ut og forvalter attraktive og miljøledende bygg. Selskapets strategi er å være ledende på kundeopplevd kvalitet, levere lønnsom vekst og å være miljøledende i bransjen. Entras satsningsområder er Oslo og Omegn, Bergen, Stavanger og Trondheim. Bygg består for cirka 40 prosent av verdens energiforbruk. Ved å redusere energibruken kan bransjen går fra å være en stor del av utfordringen til å bli en del av løsningen. 
Bygget står ferdig i januar 2020. Byggearbeidene startet i andre kvartal 2018.

BYGGHERRE: Holtermanns Veg 1-13 AS (Entra ASA)
TOTALENTREPRENØR: Veidekke Entreprenør
ARKITEKT: MAD AS

Vi gratulerer byggherre med det nye kontorbygget og takker for oppdraget!


 













 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies