torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Campus Ringerike



T
il sommeren 2019 er Campus Ringerike ferdig, og prøvedrift kan starte. 

Nybygget (bygg A) og rehabilitert bygg B ble overlevert i januar og er nå i prøvedrift. Bygg C er under rehabilitering og overleveres BH 30.08.19

Campus Ringerike var før ombygging dimensjonert for 670 studenter og 67 ansatte, registrerte studenttall var høsten 2016 ca. 13000 studenter. 

Prosjektet har omfattet riving av eksisterende blokk «A» og nybygg blokk «A», samt ombygging og vedlikehold i deler av resten av bygningsmassen. Nybygget er på 3 392 kvadratmeter og ombyggingsarealene B og C er ca. 2100 kvadratmeter. Det nye bygget er bygget som passivhus. Byggherre er Statsbygg som leier ut til USN. Beslutningen for å gjennomføre prosjektet ble gjort i 2016.

Nybygget gjør at funksjoner og ansatte samles. Det vil gå fra en situasjon der fagansatte satt spredt, til å samle fagmiljøene i to etasjer. Det gir mulighet for uformelle og formelle treff, samt enkel tilgang for studentene. Man får nå et bygg som er bedre tilpasset formålet, med universell utforming og effektive og fleksible arealer. Prosjektet er godt forankret hos eksterne samarbeidspartnere som Ringerike Kommune, Buskerud Fylkeskommune, Studentsamskipnaden, Ringerike Utvikling og Rådet for Ringeriksregionen.  

Byggeprosjektet var planlagt slik at virksomheten ved campus har fortsatt som tilnærmet normalt i byggetiden, med noen naturlige flyttinger naturligvis. 

Prosjektet gir muligheter for vekst i antall ansatte og studenter på Ringerike, og økt fleksibilitet i undervisningen. Det tas også høyde for fremtidige læreformer uten for store ombygginger. 

Adkomsten til Campus Ringerike har vært en utfordring. Dette i tillegg til svært dårlig profilering fra Ringeriksveien og at selve krysset var trafikkfarlig for syklister og fotgjengere. Ved siden av byggeprosjektet er derfor en utbedring av krysset og ny adkomst med tilhørende utendørsarbeid. 

BYGGHERRE: Statsbygg 
TOTALENTREPRENØR: Hent AS

Vi gratulerer byggherre med nybygget og takker for oppdraget!















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies