Ny skole i Sør-Odal
Glommasvingen skole er en barne- og ungdomsskole som tas i bruk til skolestart i høst. Den er beliggende på Korsmo ved Skarnes i Sør- Odal kommune.
Troikaen Backe Romerike AS, L2 Arkitekter AS og Dronninga Landskap leverte konseptet ”Tre x 3” i anbudskonkurransen, som var både den beste løsningen og det laveste tilbudet. En enstemmig jury mente at konseptet til Backe Romerike AS var best på kriteriene funksjonalitet, arealeffektivitet og estetikk.
Skolen skal ved skolestart ta over kommunens fem grendaskoler: Ullern skole, Disenå skole, Korsmo skole, Slåstad skole og Sander skole samt ungdomsskolen Sør-Odal ungdomsskole. Glommasvingen skole er prosjektert for 900 elever. Skolens SFO har kapasitet på ca 360 elever.
Prosjektet omfatter også utvidelse av dagens idrettshall, gjennom oppføring av et klatretårn, en ny felleshall og kantine. Prosjektet har bærende vegger og dekker i massivtre. Utearealet kan brukes hele døgnet.
Flerbrukshallen er ment å bli kommunens nye storstue.
Glommasvingen skole ligger vakkert og solrikt til i gangavstand fra Skarnes stasjon og sentrum. Det forventes at den nye skolen på 8800 kvadratmeter blir den lille stasjonsbyens nye, kulturelle hjerte og møteplass. Nye, smarte gang- og sykkeltraseer gjør at det vil være raskere å gå enn å bli kjørt rundt, og vil bidra positivt til en holdningsendring i et bilbasert miljø.
Skolebyggene omkranses av ulike arter busker og trær, som sammen med eksisterende trær utvikles til en frodig og artsrik skolepark. Ulike funksjoner og aktiviteter innarbeides i skoleparken.
De ulike skoletrinnene har utganger på hver sin gavlvegger til hver sine skolegårder. Skolegårdene inngår som parkrom i den nye skoleparken. Hver skolegård består av områder meg hardt dekke for ulike aktiviteter og opphold, støtavvisende dekke for mer aktivitet og mykt dekke (gress og planter) for ro og stille lek. Myke kanter med varierende høyde sørger for mange sitteplasser og bidrar til mer lek. Hver inngang har et blomstrende tuntre. Ulike møbler, leke- og aktivitetsutstyr tilpasses de ulike aldersgruppene i hver skolegård. De myke kantene går som kurvatur gjennom hele anlegget og gir skolegårdene et visst slektskap. De ulike trinnavdelingene bindes sammen med en slyngende, asfaltert promenade som også fungerer som utrykningsvei ved brann.
Vi gratulerer Sør-Odal kommune med ny skole og takker for oppdraget!
Klikk på modulene under og les mer om de som har vært involvert i prosjektet: