lørdag, april 20, 2024

Prosjekt

Minimize



Hamnetind Sentrumskvartal i Leirvik, Stord



T
il sommeren 2018 står prosjektet Hamnetind ferdig med første byggetrinn. Hamnetind ligger i Leirvik på Stord.

Hamnetind Sentrumskvartal inneholder leiligheter for enhver smak og prisklasse. Det er smarte og funksjonelle planløsninger og store terrasser. Det er nærhet til sjøen og leiligheter som ligger høyt og fritt, med god utsikt mot havna, Vikafle, Kinnheradsfjellene og blånene i øst. Det er gode solforhold fra tidlig morgen til sen kveld.

Kjerna i kystbyen Stord er regionssenter for Sunnhordland. Det er et mangfold av handels- og servicebedrifter, serveringssteder og offentlige tjenester. Det er gode kulturelle tilbud. 

Prosjektet består av 60 boliger fordelt på tre bygningskropper, en stor parkeringsetasje, og bygget er 8 etasjer høyt og den nordre bygningskroppen, selveste Høgatiden, rager ni etasjer og 32 meter over kaiplanet.

Hamnetind sentrumskvartal er tegnet og utviklet av AROS Arkitekter AS i Sandnes. I uteområdet er det lagt vekt på å skape trivelige og funksjonelle fellesområder av god kvalitet som bla. gir beboerne gode kommunikasjonsårer mellom bygningskroppene, et grøntareal og lekeområde på østsiden. Det er kort vei til både parkeringsplasser, amfisenter og postkassen. 

Kjøkkenet i Hamnetind Sentrumskvartal er i mange varianter. Noen av leilighetene har kjøkken for to, mens andre har kjøkken for mange. Det leveres komplett kjøkken med over- og underskap og hvitevarer. Badet er med fliser på gulv og vegg. Utformingen er laget med stor vekt på å skape lyse og smakfulle bademiljø med hygieniske flater og enkelt renhold. Alle leilighetene har et stort bad med dusjløsninger i glass, vegghengte toalett og baderomsmøbler med skuffer under vask. Badene har også muligheter for skapløsning for vaskemaskin og tørketrommel.

Mange av leilighetene i Hamnetind Sentrumskvartal har en gjennomgående planløsning fra øst mot vest. Dette gir en unik kombinasjon av utsikt og ettermiddagssol som få andre bygg i Leirvik kan måle seg med. På vestsiden av prosjektet blir det en park, og parken er ment som møtepunktet for alle i Hamnetind. 

Leirvik er et område i vekst og tallet for nye innbyggere har økt med 19 prosent fra 2000 til 2013 og med byggingen av Hamnetind Sentrumskvartal får enda flere sjansen til å bo urbant og godt på Stord. Stord er en av de hurtigst voksende kommunene på Vestlandet.

Hamnetind blir bygget med dagens byggemetode og TEK 10 som er dagens byggtekniske kvalitet.

Ferdigstillelse er i juli/august 2018. Byggestart var i november 2016. Entreprisen har en verdi av 92 millioner kroner.

BYGGHERRE: Hamnegata Utvikling AS
TOTALENTREPRENØR: GLP AS

Vi gratulerer byggherre med det nye sentrumskvartalet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:
















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies