torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny barneskole i Alvdal



Det er HENT som har generalentreprisen på byggingen av den nye barneskolen i Alvdal. Skolen er beliggende på Sørhusjordet rett sør for Alvdal sentrum. Bygget som overleveres 1.september blir et samlingssted for skole, idrett og kulturliv i kommunen og inneholder også en flerbrukshall, et treningssenter og en kulturdel.


Hele prosjektet er på 3.100 kvadratmeter skole, 450 kvadratmeter kulturdel og 2.300 kvadratmeter flerbrukshall, samt et stort utomhusareal med idrettsbaner og friareal.

Skolen er organisert rundt et indre tun som danner en åpen læringsarena for alle årstrinnene. Skolebiblioteket, SFO, elevkantinen og kunst- og håndverksom knyttes nært til tunet. Elevene og lærernes arbeidsarealer grupperes i området rundt tunet, med korte kommunikasjonslinjer til fellesfunksjonene. Skolen er dimensjonert for 250 elever.

Flerbrukshallen er lagt delvis inn i terrenget for å redusere inntrykket av det store bygningsvolumet. Kultursalen er utstyrt med fast amfi for 180 personer, sceneområde, sidescene og lagerfunksjoner.

Anlegget fremstår med utstrakt bruk av tre med innslag av naturstein, som gjenspeiler lokal byggeskikk og kommunens lange tradisjoner innen skogbrukt. Store glassfelt gir bygget et moderne uttrykk og forsterker kontakten mellom interiøret og omgivelsene.

Vi gratulerer Alvdal kommune med ny barneskole og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i byggingen av skolen:

 

 























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies