torsdag, april 18, 2024

Prosjekt

Minimize



Gardermoen Campus Helsehus



På Gardermoen etableres LHL-klinikkene Gardermoen og Helsehuset som kan gi grunnlag for en nærings- og tjenesteklynge med en stor andel av helserelatert virksomhet, som medisin, forskning og utvikling (FOU), teknologi, tjenesteyting, undervisning, offentlig/privat helsetilbud og annen kunnskapsbasert næring. Klyngen kan også inneholde virksomheter som orienterer seg mot Gardermoenområdet.


I nærheten av det nye sykehuset på Gardermoen LHL-Klinikkene Gardermoen, etableres et interkommunalt helsehus for de fire kommunene Ullensaker, Nannestad, Gjerdrum og Hurdal. Helsehuset og andre leietagere vil kunne dele LHL-Sykehusets funksjoner som legevakt, pasienthotell med møterom, billeddiagnostikk med røntgen, ultralyd, CT og MR tjenester, terapibasseng og treningsarealer, spisesteder og andre tjenestetilbud.

I tillegg til å bygge sykehuset og helsehuset, skal Aspelin Ramm utvikle områder der sykehuset skal bygges med virksomheter innen blant annet helse, utdanning og kultur. Grøntarealer, vann og sosiale møteplasser blir viktige elementer på området.

Området utvikles av Gardermoen Campus Utvikling AS, et selskap eid av Aspelin Ramm og Hemfosa Samfunnsbygg AS.

Bygget blir på 8600 kvadratmeter. Byggherre er Gardemoen Campus Utvikling som eies av Hemfosa Samfunnsbygg (65%) og Aspelin Ramm (35%). Helsehuset skal ferdigstilles i januar 2018.

I planleggingen av prosjektet la man vekt på gode kvaliteter med fokus på praktiske løsninger tilpasset brukerne av bygget, samt den langsiktige tanke om miljøriktighet, energieffektiv og bestandig bygg.

Intensjonen med klyngen er å skape et sted med arkitektoniske og landskapsmessige kvaliteter. Erfaringen Aspelin Ramm har fra f.eks. Vulkanprosjektet i Oslo skal brukes til å redusere energibruken og utnytte fordelene ved at ulike funksjoner samlokaliseres. Hemfosa har lang erfaring fra Sverige, med ulike former for helsebygg. I planen ønskes det lagt til rette for en høy kollektivandel med styrking av kollektivaksen mellom Jessheim og Gardermoen.

Det nye helsehuset bygges i området Jessheim Nord på Gardermoen. I gåavstand ligger Nordbytjern Landskapsvernområde. Rundt det vakre tjernet er det turstier. Sammen med stier som anlegges på sykehustomta, vil det gi en god mulighet for rehabiliteringsaktiviteter.

De 8200 kvadratmeterne er leid ut, i tillegg til interkommunalt lokalmedisinsk senter for kommunene Nannestad, Gjerdrum, Hurdal og Ullensaker (4 300 kvadratmeter), leier LHL i bygget (kontorer og møtesenter ca. 2 800 kvadratmeter), PTØ Norge 850 kvadratmeter og Vitus Apotek 200 kvadratmeter. Det er inngått langsiktige leieavtaler.

Gardermoen Campus er et stort utviklingsområde som vil bli realisert i flere byggetrinn. De to bygningene som nå bygges er på samlet 37 000 kvadratmeter.

Bygningene skal forsynes med energi fra områdets eget energianlegg. Varmen fra anlegget vil produseres av energieffektive varmepumper som vil bruke grunnvannsmagasinet som energikilde. Kjøling vil i stor grad dekkes ved å bruke grunnvannet direkte, og er således en svært energigjerrig kilde.

Helsehuset skal levere følgende tjenester: legevakt som tar imot pasienter fra Ullensaker, Gjerdrum, Hurdal og Nannestad kommune. På kveld/natt/helg/høytid. Kommunal øyeblikkelig hjelp (KØH) som tar imot pasienter fra samme kommune. Medisinsk korttid og rehabilitering. Fysio/ergoterapitjeneste, hjelpmiddellager og stabsfunksjoner for kommunene.

Helsehuset skal tas i bruk i februar 2018.

BYGGHERRE: Gardermoen Campus Utvikling
TOTALENTREPRENØR: HENT AS
ARKITEKTER: Nordic – Office og Architecture

Vi gratulerer byggherre med det nye helsehuset og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:


 

























 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies