torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Ny Bunnpris-butikk på Hollingen



Det var Angvik Byggkompani AS som hadde totalentreprisen på den nye Bunnpris-butikken som åpnet i begynnelsen av oktober. Byggestart var i mars.


Det nye butikkbygget på 975 kvadratmeter er bygd sammen med det eksisterende Hollingbygget over to etasjer, som har en grunnflate på 600 kvadratmeter.

Bunnpris-butikken er en erstatning av Joker Jendem som har vært for liten og umoderne i en årrekke. Kundegrunnlaget skal ligge godt til rette for den nye butikken. Det bor nå godt over 2000 mennesker på og rundt Hollingen- snart like stort som Åndalsnes.

Familiebedrift i generasjoner
Med over 250 butikker, fra Troms i nord til Sørlandet i sør, er ikke Bunnpris den største dagligvarekjeden i landet. Ca. 50 av kjedens butikker finner man i Møre og Romsdal. Den første Bunnpris-butikken ble åpnet på Øya i Trondheim i 1981. Trond Lykke ledet familiebedriften den gangen. I dag er det Christian Lykke, sønn og sjettegenerasjons kjøpmann, som sitter i førersetet i kjeden. I dag spenner butikkkjeden seg fra ”Brustadboder” til store gourmetbutikker.

Opprinnelsen til Bunnpris-kjeden så dagens lys allerede i 1830. Forretningen het naturlig nok ikke Bunnpris den gangen, men det var starten på familien Lykkes handelsbedrift. Den gang var kvern- og møllestein produktet, og godset ble fraktet med egne skip mellom Sør- og Østlandet. Betalingen foregikk ofte i landbruksprodukter, som smør. Dette ga Lykke ideen om det som skulle bli hans neste forretningsidé.

Fra stein til dagligvare
10 år senere åpnet Lykke en spesialforretning for fetevarer. Smør dominerte hyllene, og det sies å være den første av sitt slag i Trondheim. Men salget var ikke begrenset til byen. Det ble solgt kolonivarer og flesk fra Jämtland, og fra 1860 ble det eksportert smør til England. Hylleutvalget utviklet seg til å også favne varer som kaffe, sukker og ost.

Vi gratulerer utbygger med nybutikken og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som har vært engasjert i prosjektet:

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies