torsdag, mars 28, 2024

Prosjekt

Minimize



Kombinasjonsbygg Levanger sykehus



D
et nye helsebygget på tre etasjer tas i bruk i disse dager i Levanger.  I det nye kombinasjonsbygget ved Levanger Sykehus skal det bli plass til interkommunal legevakt for fire kommuner, ambulansetjenesten som har vært i havneområdet i Levanger får komme så nært sykehuset som mulig, det blir eget lokale for overgrepssaker, og Helse Midt Norge, organet som står over Helse Nord-Trøndelag, skal ha en hel etasje til sin IT Avdeling. I tillegg er det nytt helikopterdekk.

Flere av de store entreprenørene leverte inn anbud, men vinneren ble det lokale entreprenørselskapet Grande Entreprenør. Byggekontrakten ble undertegnet like før jul i 2015 og i februar 2017 var bygget ferdig.

I første etasje blir det legevakt og akuttmottak for Levanger og tre nabokommuner. Her blir det også plass til to separate legekontor. En egen avdeling for overgrepsmottak finner vi i andre etasje. I den tredje og øverste etasjen skal IT avdelingen til Helse Midt-Norge ha sine kontorer. Og aller øverst troner helikopterdekket med en diameter på 29 meter.

Bygget er bygd som passivhus etter gjeldende krav. På grunn av helikopterdekket er det satt egne krav til stabiliteten i bygget, og strengere støykrav enn vanlig. Oppvarmingen består av vannbåren gulvvarme fra sykehusets varmesentral, der det en så lenge i stor grad fyres med olje. Noen oppholdsrom er imidlertid utstyrt med panelovner.

Grande Entreprenør har tatt seg av betong, tømrer, blikkenslager og takarbeid, ellers er det mange lokale entreprenører og leverandører som har bidratt.

Byggherre: Helsebygg

Arkitekt: Madsø Sveen Arkitekter

Totalentreprenør: Grande Entreprenør

Vi gratulerer med det nye kombinasjonsbygget og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under for å lese mer om de involverte aktørene:

















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies