fredag, april 19, 2024

Prosjekt

Minimize



Oppgradering av Grong barne- og ungdomsskole



slutten av august 2015 hadde totalentreprenør Fuglesang Dahl AS byggestart på UKRK-prosjektet, som blant annet medfører rehabilitering og nybygg tilknyttet Grong barne- og ungdomsskole. I tillegg til skolefunksjonen er det også snakk om et bygg som skal ivareta funksjonen som regionalt kulturbygg. I løpet av byggeperioden har bygget fått navnet ”Kuben”.

Det startet med riving av den delen av den gamle bygningsmassen som skulle erstattes av et nytt. Skolen og kulturhuset ferdigstilles til jul nå i år. Etter den tid vil BH bruke tiden til 1. april 2017 med innflytting av inventar og utstyr. Arealet på hele prosjektet omfatter ca 2500 kvadratmeter rehabilitering, samt ca 3500 kvadratmeter nybygg.

Skolen er drevet tilnærmet normalt i byggeperioden. Det er kun undervisningen i kunst og håndverk. samt kroppsøving som har foregått et annet sted. Det er heller ikke gitt tilbud om svømmeopplæring i byggeperioden.

Rehabiliteringen medfører blant annet at det nå vil bli kvitt problemene med dårlig luft, varme undervisningsrom, taklekkasjer, nedslitt gulvbelegg og kummerlige garderobeforhold.

I den nye skolen blir det nå nye undervisningslokaler for kunst og håndverk, mat og helse og kroppsøving, i tillegg til at skolen får en ny kantine med plass til 100 personer. Det blir også flere klasserom enn hva tilfellet var tidligere. Det blir auditorium, flere grupperom og bedre arbeidsplasser for lærerne. Det er også forventninger til sambruk med kulturlivet i kommunen. Den nye kultursalen vil få plass til 380 personer hvor det også er bygd en kino.

Det har også vært en stor utomhusjobb til 6 millioner kroner. Prislappen på hele prosjektet beløper seg til 151 millioner kroner inkl. mva. 

Vi gratulerer Grong kommune med prosjektet og takker for oppdraget!

Klikk på modulene under og les mer om de som er involvert i prosjektet:





















 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
123movies