torsdag, desember 08, 2022
 La ned grunnstein for HelgasetrSTØ HAND Minister for forsking og høgare utdanning, Ola Borten Moe, la ned grunnsteinen i Trondheim mandag formiddag.

18.000 kvadratmeter store Helgasetr skal huse nysgjerrige, kunnskapsrike og kloke studentar i Trondheim. I dag la minister for forsking og høgare utdanning, Ola Borten Moe, ned grunnsteinen for byggeprosjektet.

– Med Helgasetr får vi ein forsmak på den store campussamanslåinga i Trondheim der NTNUs studentar og tilsette blir samla i området rundt Elgeseter. Campussamanslåinga vil bli eit stort løft for Trondheim som kunnskapsby, seier Borten Moe.
 
Helgasetr skal samle NTNUs helse- og sosialfag og Studentsamskipnadens (Sit) idretts- og serveringstilbod under same tak. Det 18.000 kvadratmeter store bygget skal legge til rette for utviklinga av eit attraktivt, inspirerande og levande studentliv, undervisnings- og forskingsmiljø innan helse- og sosialfag.
 
– Det blir eit stort og innhaldsrikt bygg, som skal huse dei mest nysgjerrige, kunnskapsrike og kloke hovuda i Noreg, sa byggherredirektør i Statsbygg Marius Tunstad.
 
Nybygget inneheld tilpassa undervisningsrom, sosiale møteplassar og treningstilbod. Fleire fag vil nytte idrettsdelen i undervisninga si og forsking, og vil pendle mellom ferdighetsrommene og idrettsdelen.

Startskot i 2015
 
I 2015 fekk Statsbygg i oppdrag frå Kunnskapsdepartementet å prosjektere eit nybygg for helse- og sosialfag ved dåverande Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), som seinare fusjonerte med NTNU. Forprosjektet blei levert i mars 2018, og for tre år sidan gav regjeringa klarsignal til å starte arbeidet av eit nytt bygg i Vangslunds gate 2.
 
Byggherredirektør Tunstad understreka det gode samarbeidet Statsbygg har med NTNU og Sit.
 
– De kombinerer det visjonære ved bygget med forståing av rammer og avgrensingar, ikkje minst på økonomi. De er profesjonelle medspelarar i prosjektgjennomføringa, noko som vi er heilt avhengige av for å få til ein god prosess og eit godt bygg.
 
Innflytningsklart 2024
 
Helgasetr blir godt synleg ved innfartsåra til Trondheim sentrum og blir arbeidsplass for 200 tilsette og 2000 studentar.
 
Helgasetr vil med plasseringa si og innhaldet sitt òg knytte sterkare band St Olavs hospital, mellom Campus Øya og Gløshaugen, og vil forsterke NTNU som byintegrert campus. Bygget skal stå ferdig i 2024.

 
helgasetrGrunnstenMinister.jpg

Snart frist for storkontrakt for Norsk havteknologisenter

Byggingen av Norsk havteknologisenter er i full gang, og i løpet av vinteren vil Statsbygg inngå kontrakt med entreprenør til byggingen av det ... les mer

Ny utgåve av Åpent Rom

Det tok 60 år, men no har den sørsamiske befolkninga endeleg fått det museet og kultursenteret dei trong. Siste utgåve av Statsbygg-magasinet Åpent ... les merOcean Space Centre får nytt navn

Ocean Space Centre endrer navn og blir Norsk havteknologisenter, eller The Norwegian Ocean Technology Centre på engelsk.

... les mer
Klart for bygging av det nye Vikingtidsmuseet

Statsbygg har signert kontrakt med AF Gruppen for grunnarbeida til det nye Vikingtidsmuseet på Bygdøy i Oslo. Kontrakten har ein verdi på om lag ... les merStatsbygg kjøper bustadprosjekt på Svalbard

Det er stort behov for nye bustadar i Longyearbyen. No kjøper Statsbygg ein planlagt blokk med 27 leilegheiter, som skal stå ferdig våren 2024.

... les mer
Skifer og stein får nytt liv i Nydalen

Miljøtiltak i praksis: Materialar som Statsbygg fekk til overs i arbeidet med det nye regjeringskvartalet, er no brukt på nytt i ein ny ... les mer


Statsbyggs prosjekter videreføres

Statsbudsjettet for 2023 innebærer en videreføring av alle Statsbyggs prosjekter som er under bygging.

... les mer
Får ikke bukt med mangelfulle byggesøknader

SSBs årlige KOSTRA-tall viser at over en av tre av alle byggesøknader er mangelfulle. Tallet har vært uendret på tre år.

... les mer

Veidekke: Starter bygging av hovedkontor i Oslo

Veidekke Bygg har fått i oppdrag av Ulven B1 Næringstomt AS (50/50 OBOS og Veidekke ASA) å bygge nytt hovedkontor for Veidekke på Ulven i Oslo. ... les mer

La ned grunnstein for Helgasetr

18.000 kvadratmeter store Helgasetr skal huse nysgjerrige, kunnskapsrike og kloke studentar i Trondheim. I dag la minister for forsking og høgare ... les mer


Ambisiøse energimål i Statsbygg

Statsbygg anslår at staten årlig kan spare 1,5 mrd. i energiutgifter ved å gjøre offentlige bygg mer energieffektive.

... les mer
Rapport: Statens lokale 2021

Staten bruker i snitt 28 kvm kontorareal per tilsett, til ein snittpris på 2 269 kroner per kvm, dvs. 94 074 kroner per årsverk. Det viser ... les mer

Veidekke: Etablerer selskap for sirkulære løsni...
OBOS og Hafslund Ny Energi starter nytt solener...

Veidekke: Leverer råbygg til HENT i Stavanger
Galopperende kostnadsutvikling bekymrer

Kartlegger mangfoldet i eiendomsbransjen
Bærekraft må stå i første rekke

Norconsulter realiserte småbrukdrømmen
Tysk steinpris til Nasjonalmuseet

Statsbygg avslutter kontrakt
Lokale entreprenører bygger Oslo Space Centre

Minnestedet på Utøykaia åpnet
I rute på Ila fengsel

Grønt lys for ombrukssentral
Nasjonalmuseet åpnes!

I gang med A-blokka
Tegningsløse byggeplasser positivt for unge fag...

Nær fordobling av svanemerket byggevirksomhet p...
Norconsult en av de første i Europa med teknisk...

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges