fredag, juli 01, 2022
 I gang med A-blokkaSLIK BLIR DET Bygningen er forma for å gi gode sol- og vindforhold og klare siktelinjer.

Statsbygg er i gang med bygginga av A-blokka i regjeringskvartalet. I første omgang er det snakk om støypearbeider i etasjane under bakken.
 

Frå februar 2023 startar arbeida frå bakkeplan og oppover. Når han står ferdig i 2025 vil A-blokka strekke seg over 11 etasjar og få ein særeigen profil.
 
Bygningen er forma for å gi gode sol- og vindforhold og klare siktelinjer. Totalt skal det byggast 17.300 kvadratmeter over bakken.
 
Publikumskafé
 
Ein av regjeringskvartalets to hovudinngangar vil ligge i A-blokka knytt til eit flott og høgreist atrium. I tillegg til kontorlokale vil bygninga òg innehalde ein publikumskafé, presse- og konferansesenter, eit auditorium og representative areal.
 
– Saman med G-blokka og H-blokka vil A-blokka vere frontbygningane i det nye regjeringskvartalet. Dette er tidstypiske bygningar som òg er ei forteljing om landet vårt, seier prosjektdirektør Knut Jørgensen i Statsbygg.
 
G-blokka frå 1906 representerer eit ferskt Noreg etter unionsoppløysinga med Sverige, Høgblokka frå 1958 er ein del av den sosialdemokratiske gjenreisinga etter krigen, mens A-blokka (2025) står for det moderne Noreg.

Stor aktivitet
 
Med oppstart av A-blokka er alle dei største delprosjekta som Statsbygg har ansvar for i byggetrinn 1, sett i gang.
 
– Forutan A-blokka er det bygging av kjellar og D-blokka, rehabiliteringa av Høgblokka og opparbeiding av byrom, fortel Jørgensen.
 
Byggtrinn 1, som er det største, blei godkjent av Stortinget i desember 2020 og hadde fysisk oppstart i januar 2021.
 
– Det er stor aktivitet innanfor byggegjerdet for tida for å gjenreise regjeringskvartalet. Til dømes er det doble skift i arbeida med A-blokka, seier prosjektdirektøren.
 
Samspel
 
Som med dei andre kontraktane i regjeringskvartalprosjektet gjennomførast bygginga av A-blokka med ein såkalla samspelskontrakt mellom dei involverte partane. For A-blokka er Statsbygg byggherre og Hent entreprenør, medan Team Urbis står for prosjekterande arkitektar og ingeniørar.
 
Hent har henta inn betongfirmaet Stenseth & RS til støypearbeida i underetasjane av A-blokka.
A-blokkenParkOgCafe.jpg

Lokale entreprenører bygger Oslo Space Centre

Statsbygg har signert kontrakter med trønderske entreprenørselskaper til en samlet verdi på rundt 600 millioner kroner. Alt er klart for byggingen ... les mer

Minnestedet på Utøykaia åpnet

Det nasjonale minnestedet etter 22. juli ble åpnet lørdag 18. juni. H.K.H Kronprins Haakon og statsminister Jonas Gahr Støre deltok sammen med ... les merI rute på Ila fengsel

Porten er open og dørene ulåst. Med dei innsette mellombels flytta til Ullersmo er Statsbygg godt i gang med rehabiliteringa ved Ila fengsel og ... les mer

Grønt lys for ombrukssentral

Europas største ombrukssentral for byggevarer har fått klarsignal. Byggenæringens svar på Fretex kan være i drift på Økern i Oslo innen utgangen av ... les merNasjonalmuseet åpnes!

Vi gleder oss til Nasjonalmuseet åpnes 11. juni. Da er det ikke bare Norges, men Nordens, største kulturbygg som møter sitt publikum.

... les mer
I gang med A-blokka

Statsbygg er i gang med bygginga av A-blokka i regjeringskvartalet. I første omgang er det snakk om støypearbeider i etasjane under bakken.

... les mer

Tegningsløse byggeplasser positivt for unge fagarbeidere

På leilighetsprosjekt Nybyen i Sandefjord, som Kruse Smith bygger for Inter Eiendom er snittalder på betongarbeidere 30 år. Her eksisterer ingen ... les mer

Nær fordobling av svanemerket byggevirksomhet på to år

Svanemerket byggevirksomhet er i fremgang. Nye tall fra Nordisk Miljømerking viser en fordobling i antallet svanemerkede boenheter og formålsbygg i ... les mer


Norconsult en av de første i Europa med teknisk verifikasjon på EUs taksonomi

EUs taksonomi krever langt mer enn regneark. Stadig flere av Norconsults kunder ønsker teknisk rådgiving i forbindelse med scoring etter ... les mer

KF-skolen i Stavanger er kåret til årets skolebygg

LINK Arkitektur har stått for arkitektur, interiør og landskapsarkitektur på KF-skolen som i dag mottok prisen Årets skolebygg 2022.

... les mer

Nye grep i store prosjekter

«Komplekse byggeprosjekter vil alltid være vanskelige. Men gjennomføringen av dem kan forbedres med systematisk læring og tydeligere krav til alle ... les mer

370 millioner til fylkene for å skaffe flere læreplasser

– Norge trenger mange flere fagarbeidere for å bygge den moderne velferdsstaten og en industri i verdstoppen. Hvert år står flere tusen ungdommer ... les mer

Norconsult vinner kommunikasjonspris for "Rådgi...
Klart for bygging av Ocean Space Centre

Bekymring for økte byggepriser
Kåring av Årets skolebygg 2022

Statsbygg investerte for 6,6 milliarder i 2021
Norconsult inviterer til Bærekraftsuken 2022: K...

Prisvarsel fra 1. april 2022
Starter byggingen av nye Drammen tinghus

Rabani med doktorgrad om rehabilitering til ene...
Revidert forprosjekt Nationaltheatret

Bygger nytt 22. juli-senter
Firesafe øker satsingen på brannslukking

Geotermos gir isfri fotballbane
Statsbygg sparte 92 millioner i strøm

Den gylne hjelm til Campus Ås
I rute med planarbeidet for NTNU Campussamling

Statsbygg har fått rammen for Livsvitenskapsbygget
Bedre prosjektering av trapper

 
 
 
 

 Fylketbygges.no, Vikebuktvegen 17, 6392 Vikebukt
Org.nr. NO 898072622 MVA, Tlf.: 466 13 489
E-postadresse: frisvoll@gmail.com
Ansvarlig redaktør: Odd Einar Frisvoll
 
 
(C) Fylket bygges
soap2day